HP CodeWars 2024: la batalla de programació torna a Sant Cugat

(4/3/2024 – Redacció)

El campus d’HP a Sant Cugat ha tornat a acollir la gran final de la 9a edició d’HP CodeWars, una competició de programació on han participat més de 3.000 estudiants als principals centres de la companyia a Madrid, Lleó i Barcelona. Sant Cugat ha acollit 116 equips finalistes formats per prop de 400 alumnes de 3r de l’ESO a 2n de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior de tot el país.

HP CodeWars va néixer als Estats Units fa més de 20 anys i és la vuitena edició que es celebra a l’estat per on ja han passat milers d’alumnes L’objectiu sempre ha estat el mateix, oferir una experiència divertida i col·laborativa als participants que apropi al món de la programació. Organtitzat cada any per voluntàris d’HP, els Codewars busquen també fomentar les vocacions cientificotecnològiques entre els joves, amb especial atenció a les noies.

En aquesta edició va ser el centre IES Newton-Sales de Guadalajara qui es va coronar com el vencedor a Barcelona entre els 116 equips participants. Ja ho havia fet anteriorment a la respectiva competició de Madrid i, com a vencedor llavors, va poder optar a concursar de nou per obtenir el premi a escala nacional a Barcelona, igual que l’equip guanyador de l’edició de León, el Col·legi Dolç Número de Jesús d’Oviedo. Els dos grups vencedors de Madrid i Lleó, han estat presents a l’HP CodeWars de Barcelona.

L’equip IES Newton-Sales de Guadalajara, guanyador a Barcelona, representarà Espanya a la gran final que tindrà lloc a HP Houston (EUA) el març del 2025. A més, els equips que han pujat al pòdium en segona i tercera posició, així com el millor equip sub-16 i el millor equip integrat exclusivament per dones, han rebut portàtils HP com a reconeixement al treball realitzat.

Els participants van reviure un any més l’essència d’HP CodeWars gràcies a l’esforç dels 140 voluntaris entre els empleats de la companyia, que van estar presents durant el concurs quan cada equip s’enfrontava al repte de desxifrar les solucions dels 30 problemes plantejats utilitzant llenguatges de programació com a Python 3, C++ o C.
“Estem encantats d’organitzar novament una iniciativa tan significativa per a HP com és CodeWars, que busca potenciar un entorn tan important i prometedor com són les disciplines STEM. Sovint, les ciències i les matemàtiques semblen difícils per als joves, però és crucial ressaltar les seves aplicacions laborals i l’impacte que tenen per al progrés de la nostra societat i el planeta. Al mateix temps, ens omple d’orgull observar l’augment en la participació femenina, si bé som conscients que encara queda molt per fer” ha afirmat Ramon Pastor, Director General del Campus d’HP a Sant Cugat i Director General Mundial del Negoci de 3D d’HP.

Talent femení
D’acord amb les investigacions de l’Institut Addeco Group, els treballs en àrees STEM estan experimentant un creixement notable en comparació amb altres indústries que enfronten una escassetat marcada d’oportunitats laborals. A més, s’espera que les ocupacions en aquestes disciplines augmentin un 8% per a l’any 2029, contrastant amb un creixement del 2,7% a la resta de llocs de treball.

Tot i això, malgrat ser un camp amb un potencial enorme per a persones de tots els perfils, hi ha una marcada bretxa de gènere, segons confirma el mateix estudi, amb un 72% d’homes davant d’un 28% de dones a les àrees STEM. Encara que cada vegada més dones s’estan formant i graduant en disciplines STEM, el mateix succeeix amb els homes, la qual cosa perpetua la bretxa.

D’aquí ve la importància d’iniciatives com ara HP CodeWars, fonamentals per fomentar l’interès de les joves a les disciplines STEM i motivar-les a voler tenir un paper vital en la transformació d’aquestes carreres professionals. El concurs serveix com una eina poderosa per inspirar el sector, promoure el talent femení i ressaltar la importància del treball en equip mitjançant la combinació d’entreteniment i ciència.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar