ICV-EUiA presenta una moció per promocionar la formació professional

14/03/2019 – REDACCIÓ /

ICV-EUiA ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per promocionar la Formació Professional a la ciutat.

icv-mocio-formació-professional
Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez en roda de premsa

En el document que la formació d’esquerres portarà al ple es proposa el següent:

  • Crear un servei d’informació, orientació i assessorament professional i laboral de suport als centres escolars i a l’abast de les famílies i alumnes del municipi, per tal garantir la igualtat en l’accés a la informació de l’oferta de Formació Professional a la ciutat i entorn.
  • Fer un estudi de necessitats a la ciutat per tal d’analitzar l’oferta de formació professional, que permeti proposar nous FPs a la ciutat coherentment amb el desenvolupament econòmic i social del municipi. Un estudi que segons ICV-EUiA s’hauria de fer en sinergia amb les principals empreses de la ciutat, el Servei d’Ocupació Municipal, el Servei d’Ocupació de Catalunya, i els centres de formació professional. Realitzar un calendari d’elaboració d’aquest estudi per fer possible el desplegament dels nous FPs a la ciutat pel curs 2020/21.
  • Impulsar la col·laboració del Servei d’Ocupació Municipal amb els centres de formació professional per tal de desplegar actuacions conjuntes que contribueixin a la formació, la requalificació i la millora de la qualificació professional de les persones joves i adultes del municipi.

Ha presentat aquestes tres iniciatives perquè la formació entén que la formació professional és un àmbit estratègic per a qualsevol societat i per persones estudiants i treballadores, és una font de qualificació i obtenció de drets, perquè a Catalunya hi ha un dèficit de professionals amb estudis intermedis (45% de població adulta amb estudis baixos), perquè les persones graduades en FP tenen una taxa d’atur relativament baixa, d’entre un 11% i un 13%, molt per sota de la taxa d’atur de la població de 16 a 24 anys a Catalunya, que és d’un 37,64%. I, entre d’altres motius, perquè la formació vol revertir la percepció social negativa o estigmatitzada de l’FP que la formació professional a la ciutat és insuficient.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar