Inauguren el gran mural d’homenatge a l’artista Josep Pla-Narbona

(17/10/2023 – Redacció)  

Un gran mural lluirà a partir d’ara al lateral de la Casa de Cultura de Sant Cugat en homenatge a l’artista plàstic florestà Josep Pla-Narbona, que va morir al 2020. Va ser un referent en el dibuix, el gravat, la pintura, l’escultura i el disseny gràfic amb obra a museus tan prestigiosos com ara el MoMA de Nova York.

Fa uns mesos se’l va reconèixer com a fill predilecte a títol pòstum i ara s’inaugura aquesta gran obra pública que servirà per a retre-li un homenatge diari i a peu de carrer. El mural és obra de l’estudiant de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat, Clàudia González. Va ser la guanyadora del concurs que es van fer entre els alumnes de l’escola per encàrrec de la comissió Pla Narbona. Amb l’ajuda del Kilian Domínguez van portar el disseny a la pràctica durant 18 calorosos dies de juliol.

Per la creació de la seva obra la Clàudia va comptar amb l’ajuda de la vídua de l’artista, Maria León, que al final de l’acte va entregar diversos obsequis a tots aquells que han participat d’alguna manera en aquest projecte. Un record d’aquest artista polifacètic que al llarg de la seva carrera va ser reconegut amb moltes distincions.

Biografia
Josep Pla-Narbona (Barcelona, 1928 – Sant Cugat del Vallès, 2020) va ser un artista plàstic que s’expressava a través del dibuix, el gravat, la pintura, l’escultura i el disseny gràfic, sent aquesta dedicació com a grafista la més popular a nivell nacional i internacional. Els seus darrers trenta anys va viure i treballar a la Floresta. Ha guanyat diferents premis de pintura i dibuix, ha dissenyat escultures en col·laboració amb Joan Brossa, té obra en diferents museus com ara al MoMA de Nova York, és autor de capçaleres com Tele/eXpres, d’abundants portades de llibres i és autor d’excel·lents retrats , per exemple, de Salvador Espriu o de Joan Fuster. El Museu del Disseny de Barcelona li va dedicar el primer volum de la seva Col·lecció Imprescindibles. Va rebre el Premio Nacional de Diseño (2004), la Medalla d’Or del Cercle Artístic de Sant Lluc (2012) i la Creu de Sant Jordi (2019). Una de les seves darreres obres va ser el cartell pel Centenari de la Floresta, el 2019. Precisament, a la Floresta també se li concedí la Declaració d’Orgull Florestà.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar