Inauguren un refugi climàtic a l’escola Turó de Can Mates construit pels alumnes de l’ETSAV

3/10/2023 – Redacció)

Aquesta estructura de fusta lluirà a partir d’ara al pati de l’escola del Turó de Can Mates. Es tracta d’un refugi climàtic dissenyat i construit pels alumnes del màster especialitzat en disseny computacional de la BarcelonaTech UPC School, l’Escola d’Arquitectura del Vallès a Sant Cugat. L’estructura es va inaugurar amb la presència de l’alcalde de Sant Cugat i de la direcció de l’escola, que va explicar que aquest nou espai anirà més enllà d’un espai d’ombra al pati.

https://youtu.be/U3JxurAV8Kk

Els alumnes del màster han volgut demostrar amb aquest projecte la viabilitat de la construcció en closques de fusta corrugades i segmentades amb juntes rígides fabricades digitalment.

Durant la inauguració de l’estructura l’alcalde ha volgut fer menció de la petició de més zones d’ombra als patis de les escoles de Sant Cugat que van signar 9 centres de la ciutat a principis d’any. 

El disseny del nou refugi climàtic de l’escola Turó de Can Mates en forma de volta ramificada s’ha aconseguit mitjançant una tècnica digital anomenada “form finding” (cerca de formes), que recorda els icònics models invertits d’Antoni Gaudí, i que permet oferir als seus usuaris  un aire més fresc mitjançant una pell que transpira.

 

 

 

 

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger