“Incertesa a les galeries d’art de Sant Cugat”

josep-canals-model-opinio

El món de l’art no es rendeix i desafia amb imaginació les noves regles del joc que la pandèmia ha imposat en l’organització de qualsevol activitat. Tirar-la endavant ja és “una victòria”, exclamen els galeristes.

Aquest setembre tots els espais d’art del país hem inaugurat conjuntament amb diferents iniciatives la temporada 2020-2021, com és el cas de les tres sales d’art de l’associació Galeries d’Art de Catalunya de la nostra ciutat.

Amb una campanya que fem conjuntament totes les galeries del país per la nova situació de la covid-19 i amb renovada força, les galeries locals demanen que encara que sigui per internet es compri art, igual que es compren altres productes. És moment de donar alegria en aquest moment, pel que fa a no perdre l’optimisme al món de l’art local.

Ja fa temps que l’afluència a les galeries no és gaire nombrosa, per tant, s’esperen pocs visitants reals aquesta temporada. Aquesta situació actual portar a la fi del sector tal com l’entenem fins ara, i a treballar molt en xarxa.

Tenim molta problemàtica en l’àmbit local, ja que durant la pandèmia, com comerç cultural, no hem tingut cap ajut per part del nostre Ajuntament i tanmateix, les tres galeries professionals obrim amb renovada força la temporada. En l’àmbit local no se’ns considera empresa cultural.

Les galeries d’art tenim molts problemes, entre ells una llei de mecenatge que no ho és, no hi ha prou incentius per reactivar la compra. No pot ser que la compra d’una taula i d’un ordinador desgravi a les empreses i que, si una empresa o un professional que vulguin donar cultura a les seves oficines comprant obres d’art, aquest element es descrigui com a actiu financer.

Ara tots i totes ens feu falta, compreu una entrada d’un espectacle, un llibre, però també una obra d’art d’una de les galeries de Sant Cugat. En temps de la covid-19 tots hem de treballar conjuntament, per salvar aquest sector clau per la imatge de la ciutat i del país. Ara més que mai, la gent s’ha d’apropar a les galeries, físicament o per Internet. L’art és un guariment per a les situacions adverses perquè és un llenguatge que parla de l’esperit positiu de les coses.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger