Ingla a Calvet sobre el cas Palau: “Un conseller no hauria d’insultar mai a una alcaldessa públicament”

26/05/2020 – REDACCIÓ /

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC), ha contestat a les declaracions de l’exregidor i conseller de la Generalitat, el santcugatenc Damià Calvet (Junts per Catalunya), en què acusava a Inglad’estar enganyant la gent de Sant Cugat amb mentides i posicionaments estèrils” amb el cas Palau que afecta la ciutat. L’alcaldessa ha recordat a Calvet durant el programa ‘Línia Directa amb l’Alcaldessa’ de Televisió Sant Cugat que el contingut de la moció que es va votar en el plenari municipal és igual al que es va aprovar per unanimitat al Parlament de Catalunya on “els postconvergents (Junts per Catalunya) van votar a favor al Parlament de Catalunya i els postconvergents a l’Ajuntament de Sant Cugat, ciutat afectada com la que més en aquesta sentència del cas Palau; és a dir, Junts per Sant Cugat van votar en contra“.

mireia-ingla-novaalcaldessa
Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat

L’alcaldessa ha demanat al conseller que “no opini sobre allò que els mitjans de comunicació diuen que jo he dit perquè jo no he demanat mai la dimissió de ningú en concret. La moció que va aprovar l’Ajuntament de Sant Cugat amb els vots a favor del govern i Cs i el vot en contra de Junts per Sant Cugat condemna la corrupció, que es tornin els 170.000 euros de les comissions il·legals i assumir responsabilitats polítiques“. A més durant el programa ha defensat quines són les obligacions dels càrrecs electes: “És el mínim que s’ha de demanar als responsables polítics: que assumim les nostres responsabilitats en l’exercici dels nostres càrrecs“.

A la vegada ha reclamat a Clavet lleialtat i respecte: “Crec que els responsables polítics han de garantir lleialtat i un respecte institucional de la mateixa manera que l’alcaldessa de Sant Cugat mai insultarà públicament a un conseller de la Generalitat, un conseller de la Generalitat no hauria d’insultar mai a una alcaldessa públicament“.

puignero-calvet
Els exregidors i actualment consellers, Damià Calvet i Jordi Puigneró.

Sobre les afirmacions del conseller santcugatenc on assegurava que no hi ha hagut perjudici per les arques públiques de Sant Cugat i per tant, no s’han de retornar els diners, Ingla creu que “la sentència del cas Palau és molt clara, crec que tothom la coneix perfectament i tothom sap que ha estat condemnada Convergència a pagar 6,6 milions d’euros per tots els seus casos de corrupció vinculats al 3%, entre els quals la desviació de diners en el cas de l’Ajuntament de Sant Cugat. La ciutat de Sant Cugat mereix que aquests 170.000 euros de sobrecost tornin a la ciutat”.

El ple de maig va aprovar –amb els vots a favor d’ERC-MES, PSC, CUP i Cs i el vot en contra de Junts per Sant Cugat- una moció de rebuig a la corrupció política i de mesures perquè l’Ajuntament pugui recuperar els imports assenyalats a la sentència del “cas Palau”, entre elles una nova auditoria. També es demana “l’assumpció de les responsabilitats polítiques de tots els regidors i regidores de Sant Cugat de Convergència Democràtica de Catalunya del període afectat fins al 2009, i demanar les seves corresponents dimissions de les responsabilitats públiques que estiguin ocupant en aquests moments“. Sobre quines mesures aplicarà el consistori per recuperar els diners, Ingla ha assegurat que encara no han pogut estudiar les mesures per retornar els diners perquè la moció es va aprovar tan sols fa una setmana.

Ple de maig

El Parlament també va rebutjar “amb contundència” les pràctiques corruptes del conegut com a ‘cas Palau’ que han provocat la condemna a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i van exigir el retorn “ràpid” dels 6,6 milions “espoliats de les arques públiques“.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar