Instal·len 7 nous sensors per mesurar la qualitat de l’aire

(16/04/2022 – Redacció)  

Sant Cugat instal·la 7 sensors per mesurar la qualitat de l’aire que analitzaran durant un any diversos tipus de contaminants. S’han instal·lat al llarg de tot el municipi des dels accessos a les escoles Avenç i L’Olivera, a la rambla Ribatallada, l’avinguda Rius i Taulet o al Parc Central.

L’empresa Bettair Cities ha estat l’encarregada d’instal·lar els sensors Foto: Bettair Cities

Aquesta iniciativa ajudarà a mapejar la contaminació al municipi, avaluar-ne l’evolució i reforçar amb dades objectives l’estratègia de l’Ajuntament per reduir la pol·lució.

Un dels sensors instal·lats a Sant Cugat Foto: Bettair Cities

A més, des del consistori asseguren que la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions a la ciutat ha suposat una reducció global de les emissions contaminants del 17,22%, i si ens fixem només en el CO², la baixada és del -11,8%. Unes dades que sorgeixen de comparar les dades d’abril del 2021, just el mes anterior a la posada en marxa de la ZBE, amb les del desembre de l’any passat.

Unes dades positives que atribueixen a l’entrada en vigor d’aquesta normativa que ha reduït en un 94% el nombre de vehicles més contaminants que circulen pel centre de la ciutat. Abans de l’inici de la normativa, un 3,6% dels més de 20.000 vehicles detectats a la zona de la ZBE per les càmeres de vigilància no tenien etiqueta ambiental, en canvi, amb dades del passat mes de febrer aquesta xifra s’havia reduït al 0’2%

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar