Ja es coneixen les persones i entitats guardonades als Premis Sant Cugat de l’Any 2019-2023

El jurat del Premis Sant Cugat de l’Any ha donat a conèixer les persones i entitats guadardonades per als anys 2019 a 2023. Un premi individual i un de col·lectiu per a cada un d’aquests cinc anys en que no es va organitzar cap guardó i que s’entregaran a l’acte d’aquest dijous 20 de juny, a les 19h, al Teatre-Auditori.

L’any 2019, el premi individual ha recaigut en el santcugatenc Ousman Umar, per fundar NASCO TECH, la primera empresa social que genera  oportunitats laborals  per als graduats de Ghana. En categoria col·lectiva el premi és pels santcugatencs Sergi Subirà, Albert Martínez i Guim Martínez, de l’empresa In Extremis Film Services, per aconseguir un Premi Goya als millors efectes especials per la pel·lícula Superlópez. Aquesta empresa es dedica des de fa més d’una dècada al desenvolupament d’escenes de risc i efectes especials i es referent en el seu sector.

El Premi Sant Cugat de l’Any 2020 és per a Osvaldo Romero, per la seva llarga trajectòria com a professor impulsor de l’esport escolar santcugatenc. Ha estat un dels pioners de la pràctica de l’atletisme en pista a Sant Cugat i un dels organitzadors pioners del Cros Ciutat de Sant Cugat. El premi col·lectiu del 2020 ha recaigut a l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, per celebrar el seu 10è aniversari difonent i impulsant la música tradicional a la ciutat. Un referent per a moltes entitats locals de cultura popular que necessiten música tradicional en els seus aplecs i trobades.

El Premi Sant Cugat de l’Any 2021 és per Àlex Florensa, per consolidar el projecte Transeinescat, una ruta caminant per Catalunya per conscienciar la població sobre el problema de les addicions i les drogodependències. I en categoria col·lectiva el premi és per al primer equip de futbol femení del Sant Cugat FC., que el 2021 va  celebrar el seu 50è aniversari.

El Premi Sant Cugat de l’Any 2022 per a Sam Abrams, poeta, assagista, traductor i crític literari estatunidenc, arrelat a Valldoreix des del anys 70. Fa dos anys, va celebrar el seu 70è aniversari i la publicació commemorativa del llibre “D. Sam Abrams, el compromís amb la literatura”. El premi col·lectiu 2022 ha estat per a Fusió, escola de música i dansa, per celebrar el seu 50è aniversari al servei de la cultura de Sant Cugat, com a centre de referència i fortament implicat en el moviment associatiu de la ciutat.

El 2023, en categoria individual el premi ha estat per a la jove jugadora santcugatenca d’escacs Laia Cid, Campiona de Catalunya Absoluta Sub8 i Campiona d’Espanya d’escacs amb només 8 anys. El darrer premi col·lectiu ha estat per l’Entitat Sardanista de Sant Cugat, per acollir com amfitriona la capitalitat de la sardana a la nostra ciutat.

A tots ells també s’afegeix el Premi extraordinari a Josep Maria Figueres, que ja s’havia donat a conèixer. Tots ells rebran una peça artística exclusiva creada per l’escultor santcugatenc, Pep Codó, inspirada en la fava de Sant Medir com a homenatge al passat agrícola i d’arrelament a la terra de Sant Cugat.

Els guardons es lliuraran aquest dijous, 20 de juny, a les 19h, al Teatre-auditori, en un acte presentat pels periodistes, Marina Romero i Aleix Parisé; que comptarà amb l’espectacle del monologista, Marc Buxaderas, la intepretació de l’himne “A Sant Cugat” a càrrec d’alumnes històrics de Fusió, i l’actuació de la ballarina, Mariona Espuny.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar