Ja es poden comprar els tests d’antígens sense recepta a les farmàcies

22/07/2021 – Redacció / ACN

Les farmàcies preveuen una demanda “alta” de tests d’antígens a partir d’avui, quan entra en vigor la regulació de la venda d’aquests productes d’autodiagnòstic de la covid-19 sense recepta mèdica. El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona adverteix que els propers dies podrien ser “una mica dificultosos” per trobar tests a les farmàcies, ja que, com va passar amb les mascaretes, el mercat s’ha d’anar regulant. El cost d’un test ronda ara els 10 euros i que la fiabilitat és alta, però recorda que un resultat negatiu no eximeix de complir les mesures o fer l’aïllament en cas de ser contacte.

Una capsa d’un test d’antígens ràpid de la covid-19 en una farmàcia

Els tests són indicats per a totes les persones que no tinguin símptomes de la covid-19. “En cas de tenir símptomes, cal posar-se en contacte amb el sistema de salut trucant al 061 o al CAP. Aquests casos passen per una altra via, no la d’autodiagnòstic“, expliquen des del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Tot i que les persones que comprin un test d’autodiagnòstic no estan obligades de moment a declarar el resultat i ara com ara les farmàcies no poden tenir accés a les seves dades, els farmacèutics apel·len a l’autoresponsabilitat. De moment, la declaració d’un resultat positiu serà voluntària.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar