Ja estan obertes les candidatures als Premis Sant Cugat de l’Any que s’entregaran el proper 20 de juny

(19/4/2024 – Redacció)

Els nous premis Sant Cugat de l’any s’entregaran el 20 de juny, a les 19h, al Teatre-auditori. L’Ajuntament ha decidit recuperar els antics “Premis Ciutat de Sant Cugat” que es van deixar de celebrar al 2019 i que reconeixien a persones o entitats de la ciutat que han esta rellevants al llarg de l’any.

L’Ajuntament ha decidit recuperar “Premis Ciutat de Sant Cugat” que es van deixar de celebrar al 2019 i que eren hereus dels “Premis Santcugatenc de l’Any” una iniciativa sorgida el 1982. La 1a edició del nou format dels premis serà extraordinària i abastarà cinc anys, per recuperar les edicions no celebrades entre el 2019 i el 2023. Una de les novetats serà que els guanyadors rebran un peça artística exclusiva creada per l’escultor santcugatenc, Pep Codó. Aquesta obra d’art s’inspira en el passat agrícola i d’arrelament a la terra de Sant Cugat i emula al penjoll de la fava de Sant Medir.

L’Ajuntament ha volgut que aquests reconeixements complementin altres més protocolaris que ja otorga l’Ajuntament com les Medalles d’Honor o els Fills Predilectes que tenen uns procesos de selecció més burocràtics. Aquests premis els seleccionarà un jurat en base a les propostes que arribin desde la ciutadania i les candidatures ja es poden presentar les candidatures a través del web municipal.

Les candidatures estan obertes a tothom qui es vulgui presentar i desprès una comissió formada per tècnics municipals, periodistes locals, persones de reconegut prestigi del municipi i almenys un premiat de l’edició anterior, faran una primera selecció de candidats. La decisió final la tindrà el jurat estarà format per l’alcalde i els tinents d’alcaldia.

Els premis tenen un pressupost de 15.000 €, una tercera part del que es destinava en edicions anteriors. L’acte de lliurament se celebrarà el dijous 20 de juny, a les 19h, al Teatre-auditori i comptarà amb la participació de l’artista Marc Buxaderas.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar