Juan Tenorio “dialoga amb la ciutat” a la seva darrera exposició a la Sala Rusiñol

L’artista Juan Tenorio ha inaugurat a la Sala Rusiñol la seva darrera exposició titulada “Diàlegs amb la ciutat”.

Una selecció d’obres on reprodueix, amb el seu estil personal, escenes de ciutats, sovint identificables, que evoquen l’esperit i atmosfera particulars de cada localitat. Una exposició amb què es commemoren dues dècades de relació entre l’artista i la Sala Rusiñol.

L’acte d’inauguració va omplir la galeria d’art del c/ Santiago Rusiñol i va comptar amb la música en directe del guitarrista Enrique Pérez Checa. El públic va poder copsar en primera persona la importància de la tècnica del collage a la seva obra. Una sèrie de materials que aporten identitat i són un testimoni del viatge de l’artista.

Des de la Sala Rusiñol, defineixen a Juan Tenorio com una “Persona imaginativa i que s’ha fet a ell mateix, gràcies a la seva gran curiositat creativa en relació a tot el que l’envolta, ha establert conceptes que, aparentment dispersos en els seus orígens, després encaixen en les composicions generals. Cal mirar amb atenció tot el que ens diu, ja que res del que expressa per mig d’un discurs plàstic que, en principi, es troba centrat en un tema, sense mai deixar les arrels, creix i es ramifica en diversitat de situacions. Són les seves, com és natural, però tenen molt a veure amb la nostra acció col·lectiva, perquè són filles de notícies informatives, de rètols i de llums que fan intencionades pampallugues per a cridar la nostra atenció com ciutadans d’un país i d’uns determinats moments que hem compartit sense, potser, saber-ho, pensar que també eren dels altres.”

L’exposició Juan Tenorio es pot visitar a la Sala Rusiñol del centre de Sant Cugat fins a finals d’octubre.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar