Junts per Sant Cugat demana un gran pacte de ciutat i una taxa COVID-19

12/05/2020 – REDACCIÓ /

El principal partit de l’oposició a Sant Cugat, Junts per Sant Cugat, ha demanat una vegada més crear un espai de debat efectiu per pal·liar els efectes de la crisi sanitària del coronavirus a la ciutat. “Aquesta crisi no es resol de manera unilateral“, ha afirmat la seva portaveu Carmela Fortuny.

Per aquest motiu la formació ha presentat dues mocions que s’anaven a debatre en el plenari del mes de maig del pròxim 18 de maig però finalment seran presentades a les comissions informatives extraordinàries creades precisament per treballar entre tots els grups municipals les possibles sortides a la crisi. Junts per Sant Cugat demana “obrir un debat urgent, per canals formals o informals, que condueixi a través d’un gran pacte de ciutat, anomenat “Pacte de Sant Cugat”, a una reformulació del pla de mesures presentat pel govern municipal en un termini de deu dies“. A la vegada asseguren que és necessari celebrar un ple extraordinari el més aviat possible.

cartells-junts-santcugat
Penjada Junts Per Sant Cugat

També demanen mesures específiques pel comerç i la restauració local perquè afirmen que “les mesures actuals són insuficients i es poden complementar“. Entre aquestes mesures destaquen deixar a pràcticament zero els comptes de despesa i les obligacions de pagament de comerços, bars i restaurants vulnerables; dotar una partida de 500.000€ per subvencionar la instal·lació d’elements sanitaris i de distanciament social o una partida de subvencions de 750.000€ per promoure l’adopció d’eines digitals que evitin cues i sales d’espera.

El grup de l’oposició també ha presentat a l’equip de govern un nou document, en aquest cas amb una sèrie de consideracions a les 60 mesures aprovades pel govern municipal per fer front a la crisi del coronavirus. Entre les consideracions demanen reduir les despeses de la ciutadania i les empreses i crear una taxa COVID-19que ha de plantejar una repercussió tributària en aquells operadors que per la seva no participació generin despesa pública i dany social“. Segons el regidor de Junts per Sant Cugat,  Carles Brugarolas, “les 60 mesures del govern es queden curtes“.

Cas Palau i el pressupost 2020

Carmela Fortuny ha expressat el seu rebuig a la corrupció quan ha estat preguntada per la sentència del Cas Palau i ha volgut deixar clar que Junts per Sant Cugat no té cap responsabilitat política: “La sentència diu que no hi ha perjudici econòmic a l’Ajuntament de Sant Cugat i és CDC qui ha de tornar els diners“.

Sobre el pressupost d’aquest any 2020, ha reivindicat la necessitat de tenir ja el pressupost d’enguany i ha assegurat “que els preocupa que Sant Cugat encara no tingui pressupost“. Actualment encara no s’ha aprovat el pressupost per aquest 2020.


Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger