Junts per Sant Cugat demana un gran pacte de ciutat i una taxa COVID-19

12/05/2020 – REDACCIÓ /

El principal partit de l’oposició a Sant Cugat, Junts per Sant Cugat, ha demanat una vegada més crear un espai de debat efectiu per pal·liar els efectes de la crisi sanitària del coronavirus a la ciutat. “Aquesta crisi no es resol de manera unilateral“, ha afirmat la seva portaveu Carmela Fortuny.

Per aquest motiu la formació ha presentat dues mocions que s’anaven a debatre en el plenari del mes de maig del pròxim 18 de maig però finalment seran presentades a les comissions informatives extraordinàries creades precisament per treballar entre tots els grups municipals les possibles sortides a la crisi. Junts per Sant Cugat demana “obrir un debat urgent, per canals formals o informals, que condueixi a través d’un gran pacte de ciutat, anomenat “Pacte de Sant Cugat”, a una reformulació del pla de mesures presentat pel govern municipal en un termini de deu dies“. A la vegada asseguren que és necessari celebrar un ple extraordinari el més aviat possible.

cartells-junts-santcugat
Penjada Junts Per Sant Cugat

També demanen mesures específiques pel comerç i la restauració local perquè afirmen que “les mesures actuals són insuficients i es poden complementar“. Entre aquestes mesures destaquen deixar a pràcticament zero els comptes de despesa i les obligacions de pagament de comerços, bars i restaurants vulnerables; dotar una partida de 500.000€ per subvencionar la instal·lació d’elements sanitaris i de distanciament social o una partida de subvencions de 750.000€ per promoure l’adopció d’eines digitals que evitin cues i sales d’espera.

El grup de l’oposició també ha presentat a l’equip de govern un nou document, en aquest cas amb una sèrie de consideracions a les 60 mesures aprovades pel govern municipal per fer front a la crisi del coronavirus. Entre les consideracions demanen reduir les despeses de la ciutadania i les empreses i crear una taxa COVID-19que ha de plantejar una repercussió tributària en aquells operadors que per la seva no participació generin despesa pública i dany social“. Segons el regidor de Junts per Sant Cugat,  Carles Brugarolas, “les 60 mesures del govern es queden curtes“.

Cas Palau i el pressupost 2020

Carmela Fortuny ha expressat el seu rebuig a la corrupció quan ha estat preguntada per la sentència del Cas Palau i ha volgut deixar clar que Junts per Sant Cugat no té cap responsabilitat política: “La sentència diu que no hi ha perjudici econòmic a l’Ajuntament de Sant Cugat i és CDC qui ha de tornar els diners“.

Sobre el pressupost d’aquest any 2020, ha reivindicat la necessitat de tenir ja el pressupost d’enguany i ha assegurat “que els preocupa que Sant Cugat encara no tingui pressupost“. Actualment encara no s’ha aprovat el pressupost per aquest 2020.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar