Junts per Sant Cugat se sorprèn de la polèmica amb les preguntes de l’Observatori Sociològic

(2/2/2024 – Redacció)

Durant les darreres setmanes molts santcugatencs estan rebent trucades amb un ampli qüestionari sobre temes de la ciutat amb les que s’elabora l’informe semestral de l’Observatori Sociològic. Un qüestionari on s‘han inclòs preguntes que s’han definit com a xenòfobes, partidista o capcioses pels grups de l’oposició i que han fet públiques des de la CUP. Des de Junts per Sant Cugat, responsables d’incloure aquest nou bloc de preguntes sobre immigració a l’0bservatori, s’han  mostrat sorpresos per les crítiques.

Des de Junts afirmen que no és la primera vegada que s’inclouen preguntes sobre immigració a l’Observatori, ja s’havia fet al 2006 i el 2009, i que algunes de les preguntes són semblants a les que també s’han formulat a enquestes com el CEO de la Generalitat o d’institucions com l’Institut Català Internacional per la Pau

ERC acusa de deslleialtat 
ERC Sant Cugat com a part del govern de la ciutat, han emès un comunicat on s’ha desmarcat de les noves preguntes de l’Observatori Sociològic i consideren que aquestes “tenen un clar biaix ideològic i partidista”. Des d’ERC Sant Cugat afirmen que les preguntes no s’ha consensuat entre els socis de govern.

Junts per Sant Cugat afirma que les preguntes de l’Observatori mai s’havien comunicat als altres grups, però que, en tot cas, li faran arribar al seu soci de govern de cara a properes edicions.

Altres reaccions
Des de la CUP afirmen que l’Observatori Sociològic indueix a la xenofòbia i denuncien que s’està fent un “ús partidista”.

Des del grup del PSC a Sant Cugat també han reaccionat a les preguntes de l’Observatori, que han definit com a “capcioses” i afirmen que “porten a identificar immigració amb delinqüència”. Per aquest motiu, del Grup Municipal Socialista exigen una rectificació.

Què és l’Observatori Sociològic?
És una enquesta que publica l’ajuntament cada sis mesos des de fa 20 anys per conèixer l’opinió de la ciutadania sobre aspectes molt diversos, des del grau de satisfacció amb els serveis de la ciutat a la valoració que fan dels polítics i el govern local. El govern decideix les preguntes i una empresa externa realitza les entrevistes telefòniques, en les darreres les ha dut a terme Opinòmetre S.L. Moltes de les preguntes són constants per conèixer l’evolució de les respostes al llarg del temps i d’altres es van canviant, com va fer durant la legislatura passada amb l’exclusió social o com s’ha fet ara amb la immigració.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar