La 18a edició de les Lectures a la Fresca omplen la plaça de l’Om amb ‘El bon soldat Svejk’

(08/07/2022 – Redacció)  

La 18a edició de les Lectures a la Fresca tornen aquest juliol a omplir de públic i teatre les places de Sant Cugat amb entrada lliure. La primera funció ha estat a la plaça de l’Om, sense les restriccions d’aforament d’altres anys, amb el muntatge ‘El bon soldat Svejk‘.

Les Lectures a la Fresca han celebrat la seva edició número 18 Foto: Albert Canalejo

Amb direcció i dramatúrgia de Dolors Vilarasau, aquest text de Monika Zgustova adapta la novel·la de Jaroslav Hasek. Una obra de picaresca, satírica i antimilitarista, publicada fa 100 anys i considerada l’obra txeca més reconeguda internacionalment.

El soldat Švejk és un personatge característic de Praga que, amb astúcia i picardia, va fent la viu-viu i, com a recluta de l’exèrcit austrohongarès durant la Primera Guerra Mundial, intenta evitar qualsevol participació en el front mitjançant tota mena d’ardits i estratagemes.

Al final de la representació, es va dur a terme el reconeixement que donen cada any a les Lectures a la Fresca, que enguany ha recaigut a l’actor Xavier Tor.

L’actor Xavier Tor durant la representació de l’obra

‘El bon soldat Svejk‘ és la primera de les tres lectures del monogràfic dedicat a la guerra d’enguany. La propera cita amb les Lectures a la Fresca serà aquest dimecres 13 de juliol a les deu de la nit a la plaça de l’alcalde Magí Bartralot. En aquest cas l’obra representada serà “Stanbrook, una odissea de la Guerra Civil” d’Ignasi Roda.

La 18a edició de les Lectures a la Fresca finalitzarà el dijous 21 de juliol a les 10 de la nit amb la tragèdia d’Antígona a l’amfiteatre dels jardins del Vallès.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar