La 2a Jornada dels Trabucaires de Sant Cugat reivindica la tradició dels trons i la pólvora

(23/10/2023 – Redacció  

Després de l’èxit de la seva primera edició, els Trabucaires de Sant Cugat han tornat a organitzar una jornada plena d’activitats per donar a conèixer una tradició que va més enllà dels trabucs i la pólvora. La jornada que es va dur a terme aquest dissabte durant tot el dia amb una dotzena d’activitats que van començar ben d’hora amb activitats familiars i infantils al llarg de tot el matí. Tot un seguit d’activitats relacionades amb el món trabucaire però també d’altres entitats de cultura popular de Sant Cugat; des de manualitats a un tast de ratafia. 

Els trabucaires es van guardar la pólvora fins a la tarda quan va arrencar la cercavila a la plaça Barcelona, acompanyada per la música i el ritme dels BatuGerbert, el grup de la Batuescola de pares i mares de l’Escola Gerbert d’Orlach. També es van sentir els espetecs dels Trabucaires galejant junt el Timbaler de Magarola. Una diada que va comptar amb les colles convidades de  l’Hospitalet del Llobregat, Torrelles de Llobregat, els Trabucaires de Gràcia, la Colla Antiga de Sabadell i l’Escamot Trabucaire d’Esplugues del Llobregat.

La cercavila va arribar fins a la plaça de l’U d’octubre on es van fer entrega dels premis Trabucaire de l’any, un d’ells per a l’Entitat Sardanista de Sant Cugat, en l’any en que la ciutat ha estat capital de la Sardana 2023. Aquest any també es va entregar un premi Trabucaire de l’any a l’establiment Cal Caballu.

 

 

 

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar