La 47a Festa de Tardor clama per una ciutat més integradora

(25/10/2022 –  Redacció)  

Música en directe, espectacles de carrer, taules rodones i, sobretot la fira d’entitats, han tornat a omplir els carrers aquest cap de setmana amb la 47a edició de la Festa de Tardor. Més de 30 activitats concentrades en dos dies de festa als entorns del Monestir.

Un dels primers actes de dissabte va ser l’actuació de l’escola de dansa del Grup Mediterrània a la plaça Octavià. Al migdia, els Caparrots i Capgrossos de Sant Cugat van dur a terme la seva actuació i, tot seguit, l’Esbart Sant Cugat també va oferir a la plaça Octavià la seva Ballada de Festa de Tardor a càrrec del seu Cos de Dansa i Juvenils. Dissabte a la nit els Diables de Sant Cugat van organitzar una Trobada de bèsties infantils i joves amb diverses colles convidades, que van realitzar un recorregut pels carrers del centre de la ciutat.

Diumenge, la Fira d’Entitats va omplir la Plaça Octavià. El lema d’enguany ha estat: “Sant cugat, ciutat integradora, que aculli a tothom i no expulsi ningú”. Un tema que centrar la taula rodona de divendres i que també ha servit per a reflexionar mitjançant les activitats de moltes de les entitats participants.

Un dels mandats de l’Assemblea de la Festa de Tardor ha estat: “Acollir amb solidaritat i els braços oberts a aquelles persones que malauradament han arribat a la nostra ciutat fugint de situacions on la seva vida corria perill, i amb els punys tancats i lluitant perquè ningú més hagi de marxat en contra de la seva voluntat, per culpa de preus de lloguer abusius o qualsevols altres pressions econòmiques”.

Els Gausacs van acomplir una actuació castellera acompanyada de les colles de Vilafranca i Sabadell. Una de les moltes activitats que ens han cridat l’atenció ha estat l’Arbre Solidari pels Petis Valents de l’Hospital de Sant Joan de Déu. Una iniciativa inspirada en el conte “L’arbre que volia veure el món” i en la que molts santcugatencs van col·laborar penjant les fotos dels seus viatges.

Una altra de les activitats d’aquest darrer dia de la Festa de Tardor va ser la Mostra de Gimnàstica Rítmica organitzada pel Club Muntanyenc. A més de la mostra de gimnàstica rítmica femenina, també va haver-hi gimnàstica d’acrobàcia femenina amb parkour, una de les novetats d’aquesta nova temporada.


Una trentena d’activitats van formar part d’aquesta 47a edició de la Festa de Tardor que va comptar amb una gran participació de la població santcugatenca.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar