La 4a edició de La Transgalliners Oxfam Intermón es disputarà a Sant Cugat el 9 de juny

(21/2/2024 – Redacció)

Arriba una nova edició de La TransGalliners que enguany adopta un format 100% solidari de pedalada per equips i que s’ha organitzat per Oxfam Intermón i la Unió Ciclista Sant Cugat (UCSC), amb el suport de l’Ajuntament. Per participar en la cursa, que es disputarà el pròxim 9 de juny, cal formar un equip de tres participants, que convertiran els quilòmetres recorreguts en aigua per als més afectats per la crisi climàtica.

La Transgalliners Oxfam Intermón és un repte esportiu i solidari, en què cada equip es compromet a recaptar un mínim de 600 euros amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa i la fam.  Amb aquests donatius, Oxfam Intermón desenvoluparà projectes per fer arribar aigua, a diverses comunitats d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina, en el cas de la cursa santcugatencs es destinarà a Kenia fer front a les dificultats provocades pels efectes de la crisi climàtica.

La cursa té dues modalitats. Una pedalada de BTT de 50 km amb un desnivell acumulat de +/- 1.250 m i un recorregut que passarà per pistes, corriols i trialeres de la serralada de Galliners, entre els municipis de Sant Cugat, Rubí, les Fonts de Terrassa i Sant Quirze.

La segona modalitat, més exigent, serà una pedalada de Gravel, que combinada vies asfaltades amb altres de terra, amb 100 km de distància i un desnivell acumulat de +/- 1.700 m. El recorregut transcorre també per la serralada de Galliners i arriba al parc de Sant Llorenç, passant bàsicament per pistes de diversos municipis del Vallès Occidental.

Un any més, la Transgalliners ret homenatge a Xavi Sampons, membre de la Unió Ciclista Sant Cugat, artífex i impulsor de la cursa, que va morir practicant aquest esport l’any 2021.

Les inscripcions es poden formalitzar fins al 30 de maig a través de l’espai que s’ha habilitat al web www.oxfamintermon.org/transgalliners

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar