La Biblioteca Gabriel Ferrater celebra el seu 30è aniversari

(05/05/2023 – Redacció)   

La Biblioteca Gabriel Ferrater està de celebració. Aquest any 2023 commemora el seu  30è aniversari i han preparat un programa d’actes aquest mes de maig que han començat amb el muntatge “La biblioteca s’apropa al mercat”, a càrrec de la bibliotecària Isabel. Aquest popular personatge, interpretat per l’actriu santcugatenca Gisela Figueras, s’ha carregat un tros de la biblioteca al seu carro de la compra i ha pregonat l’aniversari de la biblioteca pel mercadet setmanal.

El plat fort de les celebracions arribarà el dilluns, 20 de novembre, quan es farà un recital homenatge a Victòria dels Àngels, dins dels actes commemoratius de l’aniversari del Centre Cultural, amb la col·laboració del Conservatori-Escola Municipal de Música.

Història
La Biblioteca Gabriel Ferrater es va inaugurar el 1993 i en aquell moment va ser la primera biblioteca de la xarxa municipal de Sant Cugat. Un edifici de més de 1.000 m2 construït per l’arquitecte Antoni de Moragas i que es va batejar com la biblioteca del Mil·lenari, en commemoració al mil·lenari de Catalunya. Formava part d’un complex cultural, que en pocs anys també havia incorporat l’Escola de Música, els cinemes i el Teatre-Auditori. Per aquells moments donava servei als prop de 40.000 habitants de la ciutat i va incorporar part del fons de l’antiga biblioteca de La Caixa, que donava servei al municipi des del 1955. Amb el creixement de la ciutat, es van anar incorporant noves biblioteques a la  Xarxa de Biblioteques Municipals a Mira-sol Valldoreix o Can Mates. Al 2011, es decideix que les biblioteques de la ciutat portin el nom de santcugatencs il·lustres vinculats al món de la cultura i la Biblioteca del Mil·lenari adopta el nom pel que la coneixem avui: Biblioteca Central Gabriel Ferrater.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar