La carretera més perillosa de Catalunya és a Sant Cugat

(20/12/2022 – Redacció)  

La carretera de l’Arrabassada (BP-1417 ) torna a situar-se com el tram amb un índex de risc d’accident més alt de Catalunya segons un informe europeu. La causa principal és l’elevada accidentalitat de motos, ja que en el 88% dels accidents amb morts i ferits greus hi participa com a mínim una motocicleta.

L’Arrabassada torna un any més a convertir-se en la carretera més perillosa de Catalunya tot i les obres per millorar la segurerar que s’han dut a terme va unes mesos. Es va destinar prop d’un milió d’euros i 5 mesos d’obres per guanyar en visibilitat i reduir la velocitat en 11,5 quilòmetres d’aquesta via. Per fer-ho van establir línia continua des de Sant Cugat fins a Can Cortès, a més d’instal·lar ressalts i millorar la senyalització.

Tot i això, l’Arrabassada continua sent el primer dels trams amb més risc d’accident a Catalunya. Els 10 primers s’ubiquen tots en vies convencionals de calçada única i els cinc primers pertanyen a la demarcació de Barcelona.

L’estudi ha estat elaborat pel consorci europeu EuroRAP,  que persegueix la millora de la seguretat viària en carretera i arriba aquest any a la seva 21a edició. A Catalunya es publica aquest mapa de risc des de l’any 2002 amb la participació de del RACC, el Servei Català de Trànsit, el Departament de Territori de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar