La clínica Support de UIC Barcelona celebra cinc anys de compromís amb la salut mental

(17/4/2024 – Redacció)

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) ha celebrat el cinquè aniversari de Support – Clínica universitària de Psicologia i Psiquiatria amb una jornada de portes obertes a la que ha assistit Josep Maria Vallès, alcalde de Sant Cugat del Vallès; Núria Fernández, Regidora de Salut i Voluntariat; i Carme Ardid, Regidora d’Educació, Universitats, Multiculturalitat i Benestar Animal, totes dues de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, acompanyats de la Dra. Montserrat Pàmias, directora mèdica de la clínica i de María Fernández Capo, directora del Departament de Ciències Bàsiques de la Universitat.

Imatge de grup de les autoritats de l’Ajuntament de Sant Cugat i dels representants de UIC Barcelona assistents a l’acte. Cedida

Des de la seva inauguració l’any 2018, la clínica universitària ubicada al Campus Sant Cugat s’ha convertit en un referent de l’atenció psicològica i psiquiàtrica, vetllant per la salut mental de la població del Vallès Occidental. Al llarg d’aquests cinc anys d’activitat la clínica Support ha experimentat un important creixement i ha registrat un increment de pacients d’un 400%, passant de 43 pacients en el seu primer any a 215 en l’actualitat. A més a més, per adaptar els serveis de la clínica a les necessitats dels diferents grups de la població, la Clínica ha creat Support Mòbil, de manera que els professionals es traslladen a les escoles, empreses i entitats sense ànim de lucre que ho sol·licitin per a realitzar l’atenció in situ. En línia amb aquesta evolució, el nombre de professionals que treballen a la Clínica s’ha duplicat, fet que ha permès oferir una atenció més àmplia i especialitzada als prop de 1.000 pacients que han estat atesos a la clínica.

Com ha explicat la Dra. Montserrat Pàmias durant l’acte, “per a nosaltres és fonamental la salut mental de les persones, i ens omple de satisfacció veure que al llarg d’aquests cinc anys hem pogut contribuir al benestar de nens, joves, adults i gent gran del nostre territori, oferint una atenció assequible per a tothom”. “Vivim en una societat on cada vegada es dona una major visibilitat a la salut mental. Com a professionals especialitzats en diferents àrees volem promoure hàbits saludables i donar als nostres pacients una resposta eficient i des de l’evidència científica davant els trastorns mentals i de malestar amb els que es troben”, afegeix.

Docència i recerca
Com a clínica universitària, Support plasma també els valors i compromís de UIC Barcelona amb la docència i la recerca. En aquest sentit, la Clínica és un exemple docent on els futurs professionals de la psicologia poden formar-se de manera pràctica des del primer curs. A més, la recerca té també un paper rellevant en la missió de la Clínica i de l’àrea de psicologia de la Universitat, des d’on es desenvolupen projectes en diversos àmbits que busquen avançar en el coneixement i la seva aplicació pràctica en benefici de la comunitat en general.El rector de UIC Barcelona, Alfonso Méndiz, ha estat l’encarregat de cloure la celebració abans de realitzar una visita a les instal·lacions de Support. En la seva intervenció ha agraït a l’Ajuntament de Sant Cugat la seva aposta per la clínica i la promoció de la salut mental i ha destacat que, “com a Universitat compromesa amb les persones, per a UIC Barcelona la clínica Support és un projecte essencial que ens permet ajudar les persones des de l’àmbit de la salut mental i que se suma a l’atenció buco-dental i a l’atenció i acompanyament a les persones que pateixen malalties avançades que oferim amb les altres dues clíniques universitàries que acull el Campus Sant Cugat: la Clínica Universitària d’Odontologia i Cuides UIC Barcelona, centrada en l’atenció a pacients amb malalties avançades i cures pal·liatives”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar