La Consellera Àngels Chacón reclama al “nou Tribuna Sant Cugat” més ingressos per ajudar a les PIMES del país

19/05/2020 – REDACCIÓ /

Sant Cugat Empresarial ha adaptat a la nova realitat el seu esdeveniment econòmic “Tribuna Sant Cugat” i va organitzar el passat divendres 15 de maig a través d’internet la primera edició de Diàlegs – Tribuna Sant Cugat. En aquesta edició, hi va participar la Consellera d’Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat, Àngels Chacón, que va posar el focus en la importància de protegir i ajudar a les petites i mitjanes empreses del país, que suposen el 95% del teixit empresarial.

La Consellera Àngels Chacón, durant la trobada virtual amb els empresaris santcugatencs

Àngels Chacón va explicar que “si no hi ha ingressos, i segueixen havent les mateixes despeses tributàries, financeres i despeses corrents, no hi ha miracle que valgui, per tant hem de seguir ampliant els ajuts a les empreses. Des de la Conselleria d’Empresa toquem de peus a terra, i sabem que cal fer per ajudar el nostre teixit empresarial. El que ens fa falta són diners, i confiem que amb el replantejament dels Pressupostos de la Generalitat que ara encarem, es puguin destinar recursos cap al sector productiu’. 

Dit això, va afegir que cal seguir ampliant els ajuts a les empreses i que des del departament d’Empresa confien que els nous Pressupostos de la Generalitat permetin destinar recursos cap al sector productiu del país.

Tot i això, la Consellera va explicar que caldran noves fonts d’ingressos, ja que el pressupost del departament d’Empresa de la Generalitat no serà suficient per cobrir tota la demanda d’ajuts a les empreses.

Chacón va assegurar que dels 32.000 milions d’euros que té la Generalitat de pressupost, el Departament d’Empresa té un pressupost de 230 milions d’euros i que estan a l’espera que l’Estat espanyol permeti flexibilitzar el sostre de dèficit i dels possibles ajuts econòmics de la Unió Europea.

Col·laboració publicoprivada a Sant Cugat

Per la seva part, el president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, va defensar la col·laboració publicoprivada entre el món econòmic de Sant Cugat i l’Ajuntament engegada a través de la taula d’emergència econòmica per fer front a la crisi.

Franquesa va reivindicar, a més, una taula econòmica de país, similar a la que s’ha impulsat a la nostra ciutat. “Al començament de la crisi, vàrem convenir amb l’Ajuntament de Sant Cugat que havíem d’establir una taula d’emergència econòmica, on el món empresarial i el món públic es trobessin, amb l’objectiu de col·laborar, intercanviar informació, donar opinió i fer propostes. Crec que aquesta taula és un èxit, i lamentem que aquesta experiència no s’hagi implementat en altres nivells polítics. Els nous escenaris requereixen molta cooperació i col·laboració. Dos conceptes que s’hauran d’aplicar tant en el món privat com el públic”.

Sobre aquesta qüestió, la Consellera Chacón va elogiar la col·laboració públicoprivada a Sant Cugat durant aquesta crisi sanitària i va convidar a enviar les propostes d’aquesta taula per poder “caminar tots junts cap a la reactivació”.

L’acte també va comptar amb la participació de l’Alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que va assenyalar els moments complicats que està patint la ciutat i va recordar que l’Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat un pla de xoc de 7 milions d’euros per donar resposta als col·lectius més desfavorits.

La setmana passada, Sant Cugat Empresarial va presentar un estudi que constata que el 68% de les empreses de la ciutat ha reduït la seva productivitat durant la crisi de la COVID-19 i que durant el període de confinament, el 28,1% de les empreses no ha tingut activitat, per tancament o baixa d’activitat.

Podeu veure la sessió íntegra del primer Diàlegs Tribuna Sant Cugat en aquest vídeo.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar