La Coordinadora d’AFES denuncia impediments per organitzar la jornada de suport a Palestina del próxim 17 de febrer

(13/2/2024 – Redacció)

La Coordinadora d’Associacions de Famílies d’Alumnes (AFES) de Sant Cugat ha denunciat els “impediments que s’han trobat les diferents comunitats educatives de Sant Cugat del Vallès per expressar lliurement el rebuig vers la massacre de civils que s’està produint a Gaza contra el poble palestí”. Un grup de famílies de diversos centres educatius s’ha agrupat per tal de portar endavant les activitats que segons la coordinadora “l’Ajuntament està impedint que es realitzin a dins dels centres”.

Un d’aquests actes era la jornada de suport a Palestina que s’havia d’organitzar el proper dissabte 17 de febrer però que, a hores d’ara, encara no ha rebut els permisos per fer-ho. Des de la coordinadora d’AFES van realitzar els tràmits per sol·licitar a l’Ajuntament la plaça d’Octavià com a ubicació de l’acte, però afirmen que aquesta “va ser denegada el passat dia 31 de gener donant com a alternativa la plaça de l’Ú d’octubre i que, després de preguntar fins a 3 vegades el motiu del canvi sense obtenir resposta ni opcions alternatives”. La coordinadora també s’ha comunicat amb el Mossos d’Esquadra amb la mateixa finalitat.

Per aquest motiu, des de la Coordinadora d’AFES han fet constar en un comunicat que no es reuniran “amb ningú de l’Ajuntament per a temes que no siguin purament d’educació o vinculats directament amb els centres escolars i temps de lleure educatiu, mentre no s’atenguin les sol.licituds per parlar sobre aquests temes que son realment l’objectiu de la nostra entitat”. Afirmen que no permetran “que es segueixi censurant ni silenciant a la comunitat educativa ni permetrem més intrusions ni abusos de poder”.

Suport de la CUP
La CUP Sant Cugat ha expressa el seu suport “a les famílies de diversos centres educatius de Sant Cugat, organitzades per expressar el seu rebuig a la invasió de Gaza, i que segons denuncia la Coordinadora d’AFES s’han topat amb noves traves per part de l’ajuntament per poder dur a terme una jornada solidària”.

La Candidatura d’Unitat Popular demana al govern municipal que “expliqui els motius pels quals no se’ls hi ha cedit a les famílies l’espai que demanaven, i que cessi el control sobre les expressions de la comunitat educativa, com ja es va viure amb la censura i pressions de la regidora d’educació Carme Ardid sobre les escoles de la ciutat”.

Així mateix, també demana “que el govern deixi de perseguir i posar entrebancs a les expressions en suport al poble palestí just en el moment en què el genocidi que aquest pateix per part d’Israel s’està intensificant”.
Finalment, els cuparies han confirmat que se sumaran a la concentració convocada per aquestes famílies el pròxim dissabte 17 de febrer a les 12h a plaça d’Octavià, si finalment l’acte es pot organitzar i que “mostraran la seva solidaritat amb el poble palestí i tornaran a pintar el mural del Guernica censurat per la regidora Ardid”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar