La correspondència dels presos polítics s’arxiva a Sant Cugat

02/10/2020 – Redacció /

Els exconsellers Joaquim Forn i Carles Mundó han formalitzat l’ingrés de la correspondència rebuda a la presó a l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) situat a Sant Cugat.

Per una banda, la família de l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, ha dipositat 15 carpetes amb 1.500 cartes. Els seus familiars n’han tingut cura i han fet la classificació, d’acord amb els criteris tècnics que l’ANC, va facilitar, a petició d’ells, a les famílies dels membres del Govern i les entitats socials sobiranistes de presos i exiliats des dels fets d’octubre de 2017.

D’altra banda, l’exconseller de Justícia, Carles Mundó, ha formalitzat el lliurament de 1.856 cartes, 146 targetes postals i 1 llibre fotogràfic de record rebuts a la presó d’Estremera durant els 33 dies que va estar empresonat (del 2 de novembre al 4 de desembre de 2017).

La família de l’exconseller Joaquim Forn i el mateix exconseller Carles Mundó a l’Arxiu Nacional de Catalunya amb la consellera Ponsa

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, acompanyada de la directora general del Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, i el director de l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), Francesc Balada, han rebut aquest dijous a Mundó i a la família de Forn a la seu de l’Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat.

L’Arxiu Nacional de Catalunya ha creat una nova col·lecció amb el nom ‘Col·lecció de cartes dels presos i exiliats per l’autodeterminació de Catalunya’ | ANC1-1306, amb la voluntat d’aplegar i preservar en un futur la correspondència rebuda pels presos polítics i exiliats.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar