La Creu Roja de Sant Cugat-Rubí-Valldoreix, reconeguda amb la Medalla d’Honor de Sant Cugat

(15/4/2024 – Redacció)

L’entitat centenària de la Creu Roja de Sant Cugat-Rubí-Valldoreix ha estat reconeguda amb la Medalla d’Honor de Sant Cugat. L’Ajuntament li ha concedit aquest reconeixement a l’Assemblea Comarcal de l’entitat centenària en un Ple extraordinari amb la unanimitat de tots els grups municipals.

Lluís Recoder, president Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix: “És un gran honor rebre aquest reconeixement de la nostra ciutat. Vull agrair la implicació dels professionals, voluntaris i voluntàries, socis i sòcies de Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix  per millorar, de forma silenciosa i eficaç, la qualitat de vida de les persones més vulnerables”.

Josep Maria Vallès, alcalde: “Atorguem la Medalla d’Honor de la ciutat a aquesta entitat centenària per la seva  valuosa aportació a Sant Cugat, per la seva presència, discreta i necessària, i per tenir cura del benestar dels santcugatencs i santcugatenques. Moltes gràcies a la gran família de la Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix”.

Una entitat centenària 
Tot i que està documentat que l’any 1902 ja existia una primitiva assemblea al municipi, oficialment Creu Roja Sant Cugat va ser reconeguda l’any 1923 per la Societat Nacional de la Creu Roja. L’entitat local, per tant, ha celebrat recentment el seu centenari.

El seu primer president va ser Teodor Martí i el seu primer local social estava situat a “Cal Raio”, al carrer de la Lluna número 5. Des del primer moment la institució, seguint la filosofia d’Henry Dunant –impulsor de la Creu Roja l’any 1863-, ha tingut per objectiu socórrer aquelles persones que ho necessitin, a més de participar activament en totes les campanyes d’ajuda humanitària organitzades pel Moviment Internacional de la Creu Roja.

L’any 1978 es van establir els primers contactes a Rubí, els quals acabarien desembocant a mitjans dels any 80 en l’augment de la presència a la ciutat i la potenciació de noves accions en l’àmbit social, passant a canviar el nom de l’assemblea a Creu Roja Sant Cugat-Rubí. L’any 2007 es va agrupar amb l’assemblea de Valldoreix, passant a denominar-se Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix.

Actualment l’entitat compta amb gairebé 400 persones voluntàries i 5.000 socis i sòcies col·laboradors, tot atenent 3.500 persones i realitzant 20.000 intervencions anuals,  i està presidida per l’exalcalde Lluís Recoder.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar