La CUP porta al ple reconvertir el camp de golf de Sant Joan en un parc

13/03/2019 – REDACCIÓ /

La Cup enviarà una moció per reconvertir els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan en un gran parc interurbà a Sant Cugat i Rubí.

cup-golf-santjoan-santcugat
Foto d’AUP Rubí del camp de golf de Can Sant Joan

La formació santcugatenca va organitzar ahir una roda de premsa amb l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) de Rubí per anunciar que presentarà en el ple de març una moció per instar a l’equip de govern a “iniciar immediatament les negociacions necessàries” amb l’Ajuntament de Rubí i l’Incasol amb l’objectiu de recuperar els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan i reconvertir-los en un gran parc interurbà Sant Cugat-Rubí, que inclogui un centre cívic, zona de restauració i zona de concerts.

La CUP ha afegit que molts ciutadans han obert les tanques que delimiten el camp i utilitzen l’espai per passejar i practicar activitat física.

De fet ha comentat que l’estat del parc “és molt bo i requereix de molt poc manteniment” i “existeixen camins en bon estat que permeten l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda”. També han dit que existeixen una sèrie d’infraestructures que amb una correcta gestió i manteniment permetrien usos polivalents.

L’edifici de recepció podria esdevenir un centre cívic amb bar, o la zona de pràctiques de tir un espai per a grans concerts.

La CUP ha recordat que durant els anys 90 hi va haver una gran lluita veïnal per tal d’evitar que una part dels boscos de Can Sant Joan es convertissin en un camp de golf que afectava terrenys de Rubí i, majoritàriament, de Sant Cugat.

Ha lamentat també que el projecte va tirar endavant i el 1994 els terrenys van esdevenir el Camp de golf de Can Sant Joan, el primer camp de golf públic de Catalunya. Un camp impulsat per la Reial Federació Espanyola de Golf i la Federació Catalana de Golf, amb la col·laboració de l’Institut Català del Sòl, la Generalitat i el Consell Superior d’Esports.

Segons es va publicar en premsa, el 2015 es va vendre la seva concessió que dos anys més tard va acabar en mans de Pur Camp SL, empresa dedicada a l’explotació de finques rústiques i dirigida per un empresari rus que pretenia fer inversions de millora en el camp per atraure nous clients. Aquestes inversions mai van arribar i durant el mes de maig de 2018 es va fer públic que l’empresa havia entrat en fallida. Els deutes acumulats per l’empresa que explotava la instal·lació van portar a la Federació Catalana de Golf a rescindir el contracte via judicial. La realitat, però, és que estem a febrer de 2019 i el camp de golf segueix abandonat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar