La Diputació de Barcelona coordinarà amb els municipis com afrontar el desconfinament

28/04/2020 – REDACCIÓ /ACN /

La Diputació de Barcelona té previst celebrar aquesta setmana reunions amb alcaldes i tècnics de diferents municipis per “organitzar” el desconfinament un cop s’aprovi. La seva presidenta, Núria Marín, creu que l’objectiu és perfilar una estratègia comuna que, respectant la “singularitat” de cara poble i ciutat, permeti pactar una unitat d’acció. Tot i assegurar que qui ha de liderar aquesta situació és l’Estat i la Generalitat, Marín creu que els ajuntaments poden “jugar un paper molt important”. “No tenim les dades per planificar el futur, però sí el sentit comú i el coneixement del territori per posar la teoria a la pràctica“, assenyala.

La presidenta de la Diputació de Barcelona està convençuda que des de la Diputació es poden dictar moltes instruccions que siguin aplicables a ciutats i pobles. Aquí, per exemple, destaca que iniciatives com les anunciades pels ajuntaments de Cornellà de Llobregat i d’Esplugues de Llobregat de tallar carrers per facilitar el respecte de la distància socials poden ser “exportables” a molts altres municipis. “No es tracta d’imposar res perquè cada municipi és diferent, sinó veure de quina manera ens podem organitzar“.

santcugat-comerç-peti-comerç-santcugat-coronavirus

Marín apunta que la sortida a passejar dels infants aquest diumenge “és una petita mostra” del que serà el desconfinament i de les dificultats i perills que comportarà si no es fa bé. És per això que ha apel·lat a la responsabilitat de “tothom” per no “fer passos enrere“.


Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger