La Diputació destinarà un milió d’euros a l’Ajuntament de Sant Cugat per ajudar-lo a tancar l’any sense dèficit

(10/11/2023 – Redacció)

La Diputació de Barcelona ha aprovat la distribució d’un fons extraordinari de 75 milions d’euros destinat als ajuntaments i a les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de la província. L’ajut destinat a Sant Cugat supera el milió d’euros (1.012.247,05€). Tot i això, Sant Cugat no és el municipi del Vallès Occidental al que més fons es destinaran, el conjunt de la comarca rebrà uns 12 € i els ajuntaments als que més fons es destinaran seran els de Terrassa i Sabadell amb prop de 2 M€ cadascun.

Aquest nou ajut de la Diputació està dividit en dues fases. La primera, es pagarà durant el mes de desembre i permetrà que les corporacions municipals puguin tancar l’any i els seus exercicis pressupostaris sense dèficit; mentre que la segona, es destinarà als governs locals l’any 2024 per tal que puguin començar l’any amb la liquiditat necessària.

L’objectiu és que cap municipi hagi de fer un pas enrere en la prestació de serveis públics i donar suport als governs locals per enfortir la seva autonomia i deixar enrere el que han definit com “el llast d’uns anys especialment difícils”.

La distribució dels ajuts s’ha fet d’acord amb criteris públics, objectius i acotats seguint la línia d’altres ajuts semblants atorgats, com una assignació mínima a cada ajuntament, el nombre d’habitants, la desocupació o l’extensió territorial del municipi.

Dèficit
L’actual equip de govern va anunciar al setembre un dèficit de 25 milions a les finances municipals de l’exercici 2023. Unes xifres que van qualificar com “les pitjors de la història” i que segons les dades es van produir durant els darrers dos anys del mandat del tripartit d’ERC, PSC i la CUP. El nou govern municipal de Junts per Sant Cugat va anunciar un Pla de Sanejament amb retallades de serveis i el compromís de no pujar la pressió fiscal. Durant les darreres setmanes em conegut algunes retallades en esports, com la renuncia a tornar a organitzar la reVolta, la volta ciclista femenina a Catalunya, i aquest Nadal s’esperen també fortes retallades en activitats com podria ser l’Envelat.

Els governs locals tenen un plaç de tres setmanes per acceptar aquest nou ajut de la Diputació de Barcelona. En el cas de que el de Sant Cugat ho faci, serà només un dels 25 milions que necessiten per tancar l’any sense dèficit.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar