La discoteca Moon se suma a les accions per denunciar la situació de l’oci nocturn

25/09/2020 – Eva Jou /

Una de les restriccions per fer front a la pandèmia del coronavirus és el tancament dels locals d’oci nocturn. Després de sis mesos d’inactivitat, España de Noche, la Federació Nacional d’Empresaris d’Oci i Espectacle, juntament amb la plataforma #somosocionocturno, exposen en un manifest la seva intenció de visibilitzar la situació “desesperada” que viuen els locals d’oci nocturn i els seus treballadors. A més, també volen “denunciar” unes restriccions que consideren “injustes” i “arbitràries”.

Sota el lema #insomnio23S alguns locals, com per exemple la discoteca Moon de Sant Cugat, han decidit tancar-se dins dels seus locals durant la nit del 23 de setembre per fer notar la problemàtica i exigir diferents mesures, com ara un pla de mesures econòmiques per a les empreses d’oci nocturn. En el cas del Moon, el tancament va ser de les 19h de la tarda a les 07h del matí.

Imatge del tancament de la discoteca Moon

A banda del pla d’ajudes, també demanen la baixada de l’IVA al 4% i ampliar la moratòria per retornar els crèdits ICO a 3 anys o la suspensió de la quota d’autònoms i la baixada de l’IRPF al 15%. Alhora, reclamen al Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez, que rectifiqui en relació amb unes declaracions en què negava la comparació entre els locals d’oci nocturn i la música en directe. Una altra de les mesures que exigeixen és l’acceleració del tràmit del SEPE perquè els treballadors del sector puguin ingressar les seves prestacions. La propietària del Moon demana “més suport per part de les administracions” i apunta que, si és necessari, emprendran noves accions.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar