La Factoria Social de Terrassa inaugura una seu a Sant Cugat

(28/02/2023 – Redacció)   

La Factoria Social de Terrassa (LaFACT) ha inaugurat una nova seu a Sant Cugat al c/ Doctor Murillo, 12, que ofereix serveis adreçats a la gent gran i a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Entre els serveis que posarà en marxa destaca la creació d’un centre de dia amb 42 places, on s’atendran persones grans que volen acompanyament unes hores al dia. Els usuaris del centre de dia estaran acompanyats per un equip format per professionals d’infermeria, fisioteràpia, treball social, psicologia, educació social, personal gericultor i monitors, segons han detallat els responsables de LaFact aquest dimarts. D’altra banda, LaFACT oferirà servei de restauració a domicili i per als majors de 60 anys oferirà orientació i activitats amb l’objectiu de dotar-los d’una xarxa de suport i de noves relacions personals.

Un altre dels serveis a Sant Cugat és l’acompanyament a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i projectes de sensibilització sobre la inclusió social al teixit empresarial de la zona.

L’entitat va néixer a Terrassa el juny de 2021 i ofereix serveis d’atenció a la gent gran i d’inserció laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual. Té com a propòsit facilitar l’accés al mercat laboral a més de 600 persones amb discapacitat intel·lectual, orientat i oferir serveis i activitats adaptades a l’estil de vida de més de 2000 persones grans i fer accessible la cultura a més de 45.000 espectadors a l’any.

LaFACT dona continuitat a la tasca de la Fundació Antiga Caixa Terrassa i és defineix com “una factoria de transformació social i cultural” que treballa per oferir oportunitats en els àmbits de la gent gran (LaFACT Gent Gran), les persones amb discapacitat intel·lectual (LaFACT Fupar) i la cultura (LaFACT Cultural). Una factoria amb un model socioempresarial   (LaFACT Socioempresa) que té com a objectiu la generació de recursos per seguir realitzant projectes socials i culturals.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar