La Festa Major Alternativa tornarà a la rambla del Celler amb la seva programació autogestionada, popular, local i paritària

La Festa Major Alternativa, el projecte autogestionat que vol oferir una contraoferta al programa oficial, tornarà aquest any a la rambla del Celler del 27 al 30 de juny sota el lema “El circ ha tornat, seguim en combat”.

Manuel Sardi, FMA: : Com ja vam preveure, després d’un any de mandat, el govern que tants anys hem patit, ha tornat per implementar les seves polítiques de menysteniment a la cultura popular, retallant i ignorant les entitats de Sant Cugat. Per aquest motiu, des de la FMA volem denunciar aquestes pràctiques amb el lema escollit i donar veu a molts d’aquests col·lectius afectats fent-los protagonistes del nostre pregó.”

Clàudia Pla-Narvona FMA: A més a més, durant els tres dies donarem veu a diferents col·lectius, tant cedint espai a l’escenari, per exemple a St Cugat amb Palestina, com amb els beneficis dels sopars de divendres i dissabte que aniran a les caixes de resistència de diverses causes repressives de Sant Cugat, com el casal de joves La Xesca, el cas del c/ Industria del Sindicat de Llogateres i Arran Sant Cugat. Us animem a no donar diners a les grans cadenes i fer suport als col·lectius del poble!“

Un cop més la FMA ha apostat per un escenari “paritari, divers, amb identitats dissidents, grups locals i amb discurs polític”. El 55% de les artistes són dones, un 40% homes i un 5% identitats dissidents. Per altra banda, la Festa Major Alternativa aposta “per esdevenir un espai feminista, segur, còmode i lliure de tota discriminació”. En aquest sentit, la FMA tornarà comptar amb el seu protocol “de prevenció i abordatge” per donar resposta a les agressions que s’hi puguin produir.

Clàudia Pla-Narvona FMA: Per últim, volem recordar-vos que la FMA és un projecte polític autogestionat, és a dir que no rebem diners de l’Ajuntament ni subvencions i que totes les despeses de la festa es paguen amb la col·laboració de totes. A més a més, la FMA és possible gràcies a les moltíssimes hores i dedicació de les persones voluntàries, tant de dins com de fora l’assemblea, a les qui volem agrair tot l’esforç i afecte posat en el projecte.”

 

PROGRAMA DE LA FMA 2024

Dijous 27 de juny:

20:30h – Pregó de la FMA

21h – Cantada del Cor Jabato

21h – Sopar popular (a càrrec de l’assemblea de FMA)

22h – Danses amb Calcetes tradis

23:30h – Concert Partiperes

00:45- PD Antígona

 

Divendres 28 de juny:

13h – Vermut electrònic amb DJ Perla Negra + Dj Rouch

14h – Dinar popular, a càrrec dels TRUC de l’AEiG Berenguer el Gran

19:00h – Cabaret de circ

20:30h – Taula Rodona: Reptes i reflexions de la perspectiva LGTBIQ+ als protocols

21:30h – Sopar popular, a càrrec de Arran + Botifler de l’any

22h – Remei de Ca la fresca

23:30h – Ruïnosa i les Strippers de Rahola

1h – Sotabosc

2h – PD: Arnau Raya

 

Dissabte 29 de juny:

11h – Espectacle de circ, per a públic infantil

12h – Tallers de circ (infantils), a càrrec de caus i esplais

13h – Concurs de truites, a càrrec de la CUP

17h – Batalla de penyes

20h – Demarks Soundsystem

21h – Sopar popular

22h – Trèvol

23:30h – Les Buch

1h – Grup de versions Grand Band

2h – Batalla de PD’s locals

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar