La Fundació Ivan Mañero i l’ONG AMIC recapten més de 75.000 € al seu sopar benèfic

(10/11/2023 – Redacció)

La Masia Can Magí de Sant Cugat va tornar a va acollir el XII Sopar Benèfic de la Fundació Ivan Mañero i l’ONG AMIC (Associació Mèdica per la Infància) porten ja 20 anys desenvolupant projectes de cooperació a Guinea Bissau. Gràcies a la solidaritat de més de 400 assistents, a l’empresa SUACORP, patrocinador principal de l’esdeveniment; i a la col·laboració de TAVIL, es van aconseguir recaptar més de 75.000€ que es destinaran íntegrament a projectes educatius i a lluitar contra la desnutrició infantil a Guinea Bissau.

Fotografia cedida

La gala, que va arrencar amb l’actuació de Ruth Lorenzo i Thais Henríquez juntament amb Joan Garrido, van fer un repàs a com han anat creixent els diferents projectes al llarg d’aquestes dues dècades. Però, sobretot, com aquests projectes s’han materialitzat en la millora de la qualitat de vida de milers de nens, nenes, dones vulnerables i, amb ells, la de tota una comunitat. Però també va voler recordar tot el que queda per fer en un dels 10 països més pobres del planeta. “No ens podem asseure a contemplar tot el que hem fet fins ara, perquè ens continuem enfrontant a un analfabetisme femení del 70%, al fet que només el 12% dels nens rebin una alimentació adequada per al seu desenvolupament o que portar als petits a l’escola continuï sent un luxe inassolible per a massa famílies”, va explicar Ruth Mañero, directora de la Fundació. Durant el seu discurs, va posar rostre a aquests 20 anys i va parlar de com aquells nens i bebès que va conèixer en 2003, són avui universitaris i universitàries, treballadors qualificats i persones amb un futur.

L’objectiu d’aquesta gala era recaptar fons per a escolaritzar a nens vulnerables, oferir-los un menjar nutritiu diari i brindar alfabetització a dones analfabetes. “L’educació és l’arma més poderosa que pots usar per a canviar el món, deia Mandela i creiem fermament en això. És la clau per a acabar amb la pobresa, les diferències de gènere, la mutilació genital femenina, per a fer créixer econòmicament una comunitat… per a fer-nos lluitar per un món més just i més acollidor per a tots.”, va sentenciar Ruth Mañero.

Un any més, Elsa Anka, ambaixadora de la Fundació des de fa més d’una dècada, va presentar la Gala recordant moments emocionants, com quan va viatjar a Guinea Bissau, en 2020, per a conèixer en primera persona els diferents projectes que aquestes ONG’s desenvolupen des de fa 20 anys.

Per la seva part el Dr. Ivan Mañero, va emocionar al públic explicant com ha viscut aquest “viatge” durant 20 anys. “Existeixen moments en la teva vida que saps que no podràs tornar enrere, perquè alguna cosa dins de tu diu que estàs on has d’estar. Vaig estar de voluntari en altres països com el Brasil, però el meu primer viatge a Guinea Bissau va canviar la meva manera de veure la vida i, crec, em va fer millor persona. En aquestes dues dècades vas sumant somriures, vides salvades, però també vas sumant frustració i vides que no vas poder salvar. Som conscients d’això i per això hem de continuar treballant. Perquè, tot el que fem pels altres, és el que perdura en la humanitat.”

Un dels punts més emocionants de la gala va ser el Premi al voluntariat que enguany va recaure la cantant Gisela Lladó “Ser voluntari no és només treballar sobre el terreny, ser voluntari implica sobretot una voluntat d’ajudar, que aquests nens i nenes estiguin sempre en el teu dia a dia, en les teves emocions i que facis tot el possible perquè les seves vides siguin millors”, va explicar Ruth Mañero en la seva presentació. Un altre punt àlgid de la nit va ser la subhasta de l’escultura “I give you my heart III” de Lorenzo Quinn. L’escultor, bon amic també de la Fundació, no va poder assistir presencialment, però, un any més va voler col·laborar amb la seva obra per a aconseguir fons per als projectes. La licitació, gestionada per Elsa Anka i Poty Castillo, va estar molt renyida ja que Jose Luís López “El Torroner” i un altre van batallar per arribar fins a la xifra de 16.000€ i així continuar creant un futur millor a Guinea Bissau.

El fermall final a una nit plena d’emocions arribava amb el sorteig de diferents signatures col·laboradores com Lola Casademunt, Alberto Cerdán Space, Motor Munic, Alura Beauty, Sallés Hotels, Bellissima, Verd Esmeralda, Restaurant Pepito, IM CLINIC, Ideïs, Ca Bayre, HP, Hotel Arrey, Mevalonics, Celinde, Mesoestetic, etc.

Més de 400 persones van unir les seves forces per a ser presents i aportar el seu granet de sorra en una causa tan important com ajudar a millorar la vida de Guinea Bissau gràcies als projectes de la Fundació Dr. Ivan Mañero i l’ONG AMIC.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar