La Generalitat ampliarà les instal·lacions de l’Institut escola Catalunya i de l’Institut FP de Sant Cugat del Vallès i construirà l’Escola La Mirada

(3/04/2023 – Contingut patrocinat)   

El Departament d’Educació ampliarà les instal·lacions de l’Institut escola Catalunya i de l’Institut FP a Sant Cugat del Vallès i construirà l’Escola La Mirada. Aquestes són les inversions en centres educatius de la ciutat que el Govern durà a terme en aquest municipi del Vallès.

Nou restaurant a l’Institut FP
L’Institut d’FP de Sant Cugat del Vallès disposa d’un nou restaurant, anomenat El Rosetó, que permetrà dur a terme la formació pràctica a l’alumnat d’hoteleria i turisme del centre.

L’Institut d’FP de Sant Cugat estrena nou restaurant

Les obres de millora del nou restaurant es desenvolupen en dues fases. En la primera, s’ha construït la zona de vestidors del cicle formatiu, la cuina gurmet, la zona de rentat i de fred i el menjador, i l’espai del bar. La inversió ha estat de gairebé 600.000 euros.

Pròximament, es desenvoluparà la segona fase de les obres, amb un pressupost de 350.000 euros per a la millora de l’espai de la cuina de producció, de la forneria, del menjador d’alumnes i del nou volum de l’edifici destinat a cambres frigorífiques.

L’Institut d’FP de Sant Cugat té gairebé 800 alumnes de diferents cicles formatius. Al servei de cafeteria i restaurant, que ofereix el mateix centre, l’alumnat dels cicles d’hoteleria i turisme desenvolupa la competència per dur a terme les activitats de preparació, presentació i servei d’aliments i de begudes, així com les d’atenció als clients. Aquests estudis capaciten per manipular, preparar, conservar i presentar aliments, confeccionar propostes gastronòmiques, elaborar postres i productes de pastisseria.

Ampliació de l’Institut escola Catalunya i nova Escola La Mirada
L’institut escola Catalunya, ubicat a Mira-sol, ampliarà les seves instal·lacions per poder encabir així tant la primària com els nivells de secundària, que el centre va incorporar el curs 2020-2021. 

D’altra banda, l’Escola La Mirada tindrà tres línies d’infantil i primària. Aquest centre escolar té un pressupost aprovat de més de cinc milions d’euros, a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Sant Cugat per a la construcció de l’escola.

Gratuïtat a Infantil 2 en escoles de bressol públiques
D’altra banda, la Generalitat ha posat en marxa aquest curs 2022-2023 la gratuïtat de l’escolarització dels infants de 0-3 anys en els centres públics de Sant Cugat del Vallès i d’arreu de Catalunya. S’aplica als infants d’I2 i beneficia tant l’alumnat com el sistema educatiu i les famílies. A més, contribueix a combatre el despoblament rural i afavoreix la conciliació familiar

La gratuïtat de l’escolarització per a les famílies d’alumnes d’ensenyaments infantils de primer cicle és una mesura que suposa un canvi del model de finançament dels centres que ofereixen aquests ensenyaments. L’educació infantil és una prioritat del Departament d’Educació, i per això ha comptat amb una inversió de 90 milions d’euros per al curs escolar 2022-2023.

Contingut patrocinat

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar