La Generalitat aprova “mesures severes” per intentar frenar els contagis

15/10/2020 – Tina Forest Illas /

El Procicat ha aprovat un nou paquet de “mesures severes” per intentar frenar els contagis de coronavirus a Catalunya. Aquestes restriccions duraran, com a mínim, 15 dies, i es podran allargar en funció de l’evolució de la pandèmia.

Font: ACN

Entre elles destaca el tancament de bars i restaurants, que només podran oferir servei de repartiment a domicili o de recollida al local.

Pel que fa a l’activitat comercial, els establiments hauran de reduir els aforaments al 30% i s’haurà de mantenir en tot moment una distància mínima d’1,5 metres entre els clients. Hauran de tancar tots els serveis no mèdics que impliquin contacte físic, com per exemple els centres de bellesa. En quedaran excloses les perruqueries.

Els actes culturals també hauran de reduir l’aforament al 50%, i hauran de tancar, com a màxim, a les 11 de la nit. Quedaran tancats bingos, sales de joc i parcs d’atraccions, així com parcs infantils interiors.

En l’àmbit de l’esport, queden suspeses les competicions no professionals d’àmbit català, i els partits d’aquests caps de setmana s’hauran de reubicar dins el calendari esportiu. No quedaran afectats els entrenaments, que es podran seguir fent amb restriccions, i també podran seguir oberts els gimnasos i instal·lacions esportives, que hauran de limitar l’aforament al 50%.

Les universitats també hauran de fer les classes teòriques de manera virtual.

Des de la Generalitat recorden que estan prohibides les trobades de més de 6 persones i demanen que es limitin a les “bombolles de convivència”. El Govern també ha fet una crida a reduir al màxim la mobilitat i a limitar les interaccions socials, així com afavorir la promoció del teletreball a les empreses.

Les mesures hauran de passar el filtre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Des de la Generalitat estan convençuts que no els hi tombaran, ja que consideren que són “totalment justificades” i que són necessàries per frenar la corba.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar