La Generalitat treballa en el projecte de millora de les instal·lacions del CAR

(22/09/2023 – Redacció)

El Govern de la Generalitat treballa en el projecte de millora de les instal·lacions del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, va comunicar a l’alcalde la intenció del govern en la reunió de treball que van dur a terme durant la recepció oficial a l’Ajuntament.

Borràs ha assegurat que el CAR “és un centre de referència i des del Govern ens interessa que ho continuï sent, però perquè sigui així necessita posar-se al dia”. Per poder tirar endavant el projecte d’actualització de les instal·lacions, desde la Generalitat necessiten la implicació de l’Ajuntament de Sant Cugat. La direcció del centre necessita la intervenció del consistori modificant el planejament del terreny. Una modificació que, a priori, l’alcalde Josep Maria Vallès ha vist amb bons ulls, tot i que el delegat i el batlle santcugatenc s’han instat a continuar treballant la qüestió.

El comunicat del Govern de la Generalitat no entra en detall de quines millores es volen dur a terme al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, ni si la modificació del planejament del terreny pot afectar al Bosc de Volpelleres. La part est del CAR colinda durant prop de mig quilòmetre amb aquest parc urbà, que ha estat protagonista en els darrers anys de les protestes de diversos grups ecologistes arrel del projecte de construcció de la nova escola La Mirada.

Per una altra banda, també s’han tractat temes relacionats amb les infraestructures i la mobilitat al municipi. L’equip de govern ha destacat problemes d’accessos a l’E9. En l’àmbit dels serveis socials, el consistori ha posat sobre la taula la possibilitat d’apropar l’oficina de benestar i família a la ciutat.
El delegat i l’alcalde han coincidit en valorar positivament la jornada de treball i de primer contacte amb el nou govern de Sant Cugat. “Hem volgut transmetre al nou govern que podem ser a prop seu per ajudar-los i ser una eina útil”, ha assenyalat Borràs, qui també ha posat en valor el potencial del municipi per poder liderar “les polítiques de transformació energètica, mobilitat eficient i de concepte urbanístic”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar