La gent gran de Sant Cugat es manifesta contra “el maltractament digital”

Amb motiu del Dia Mundial de sensibilització sobre el maltractament a la gent gran, totes les entitats que conformen la Taula de la Gent Gran de Sant Cugat han convocat una manifestació al centre de la ciutat sota el lema “No al maltractament digital”. La concentració ha comptat amb la participació de prop d’un centenar de persones que s’han concentrar a la plaça dels Quatre cantons i s’han manifestat per diferents carrers del centre de Sant Cugat.

Manifest de la Taula de la Gent Gran

Arran del Dia Mundial de sensibilització sobre el maltractament a la gent gran, totes les entitats que conformem la Taula de la Gent Gran ens hem concentrat avui sota el lema “No al maltractament digital “ perquè:

Volem denunciar que el maltractament digital a què ens sotmeten els bancs i les institucions ens discrimina, ens fa invisibles i atempta contra els nostres drets més bàsics com és el poder decidir per nosaltres mateixos en una gran quantitat d’àmbits del dia a dia; limiten la nostra autonomia i vulneren la nostra intimitat; ens fa dependents de terceres persones per a accedir al nostre compte bancari, al nostre historial mèdic o fins i tot per a demanar cita a la Seguretat Social. I això no és pot acceptar. 

Demanem als bancs i a les institucions que ens escoltin. Que escoltin les nostres reivindicacions i que no normalitzin aquesta situació de maltractament digital. Que facin seu el compromís de resoldre la bretxa digital respectant amb plenitud els drets d’una generació que segueix viva i que lluita i reivindica la seva presència activa i decisiva en molts àmbits, en aquesta societat en què ningú s’hauria de sentir exclòs ni sentir que es vulneren els seus drets, després d’haver contribuït amb esforç i treball a crear-la.

Demanem als bancs i a les institucions que habilitin una atenció alternativa de caràcter presencial i personal per a atendre a la gent gran. Que posin a la seva disposició eines informàtiques més amables i accessibles i que ens ofereixin ajut perquè ens puguem fer valdre de manera autònoma en el seu us.

Demanem, en definitiva, als bancs i a les institucions que ens escoltin, perquè tota mena de maltractament a la gent gran desaparegui de la nostra societat si volem construir un món més just i equitatiu per a les generacions futures.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar