La masia de Can Bell en risc a l’espera d’un permís d’obres

(16/4/2024 – Redacció)

La masia de Can Bell forma part del patrimoni històric de Sant Cugat i, segons està documentat, la família Bell hi viu desde fa prop de 500 anys. Tot i això, en els darrers anys s’han trobat amb una sèrie d’entrebancs que estan posant en risc l’estructura de l’edifici. El 2016, arrel d’una gran tempesta, el sostre es va enfonsar parcialment. Van poder actuar d’urgència però la reforma completa de la masia s’està demorant i posant en risc l’estructura d’aquesta masia històrica.

Tot i ja comptar amb la inversió, que segons la família han afrontat sense ajuts de l’administració, per poder iniciar les obres necessiten els permisos del Parc de Collserola, que ja estan aprovats, i els de l’Ajuntament de Sant Cugat, que encara estan pendents de rebre. La família Bell ha rebut el suport de membres del Grup d’Estudis Locals, que posen en valor la masia i adverteixen del risc de que la degradació de l’edifici vagi a més.

Desde el Grup d’Estudis Locals destaquen la importància d’aquesta masia com a element del patrimoni històric de la ciutat. Si el sostre de Can Bell s’enfonsa abans que arribi el permís d’obres, potser la familia Bell haurà de tancar definitivament les portes de la masia on han viscut des de fa 500 anys.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar