La Mitja Marató de Sant Cugat es reforça per posicionar-se com una de les curses de referència del país

(15/07/2022 – Redacció)  

La Mitja Marató de Sant Cugat celebrarà el 20 de novembre, la seva 36ª edició. Una edició que arriba després de dos anys d’absència per la pandèmia, i que des de l’Ajuntament i el Club Muntanyenc, organitzadors de l’esdeveniment, volen que suposi un punt d’inflexió. La nova estratègia organitzativa vol impulsar un gir en la celebració de la cursa per posicionar-la com una cursa de referència al país.

La presentació va tenir lloc el 14 de juliol al Celler Modernista.

La nova Mitja s’ha presentat al Celler Cooperatiu on s’han donat a conèixer les novetats d’enguany, que incorporarà, per primera vegada, una prova de 10k i una de 5k, per ampliar la cursa a tota la ciutadania que vulgui formar part d’aquest esdeveniment de forma activa.

Nou recorregut
La presentació d’un nou recorregut ha estat una de les grans novetats. Amb sortida des de l’Avinguda Pla del Vinyet, els participants posaran rumb al centre històric de la ciutat per on passaran, com no podia ser d’una altra manera, per davant del Monestir. Posteriorment, enfilaran el carrer Santiago Rusinyol i l’Arxiu Nacional de Catalunya, per posar punt final a la plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament. Un nou circuit que s’ha triat estratègicament amb un objectiu en ment: què fos més ràpid que en darreres edicions.

Gràcies als canvis en el nou traçat i l’aposta per portar un grup d’atletes d’elit s’intentarà establir nou rècord de la prova. Actualment, el millor registre està en possessió d’Houssame Benabbou el 2019, amb un temps de 1h03’55”, mentre que en categoria femenina el millor crono és d’Elena Loyo, també en l’edició del 2019, en 1h13’16”. Durant la presentació de la nova Mitja va estar present la guanyadora de l’edició del 2018, l’Elisa Melilli, santcugatenca d’origen italià, que va encoratjar a tothom a participar.

La Mitja Marató de Sant Cugat torna per quedar-se i esdevenir el gran esdeveniment esportiu de la ciutat, i una de les mitges maratons més importants de Catalunya, però també s’han organitzat diverses activitats paral·leles per a convertir la mitja en una gran festa de la ciutat.

Televisió Sant Cugat col·laborarà amb la Mitja Marató oferint una amplia cobertura d’aquest esdeveniment que inclourà la retransmissió en directe de la sortida de la cursa des de l’Avinguda Pla del Vinyet i de l’arribada a la Rambla del Celler el mateix 20 de novembre.

Les inscripcions ja estan obertes a través del web de la Mitja Marató de Sant Cugat.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar