La “nova normalitat” preveu multes de fins a 100 euros per anar sense mascareta

07/06/2020 – REDACCIÓ /

Aquest cap de setmana el Govern espanyol ha informat a les Comunitats Autònomes dels principals punts de l’esborrany del decret de la “nova normalitat”, que ha de presentar l’executiu de Pedro Sánchez dimarts que ve. Una de les novetats més destacades que inclou el text és que no dur mascareta en els termes estipulats, és a dir, quan no sigui possible mantenir la distància de seguretat, d’entre un metre i mig i dos metres, tant a l’aire lliure com en espais tancats, podria suposar una multa de 100 euros.

Quedaran exclosos d’aquesta mesura els nens menors de sis anys i les persones que tinguin una malaltia als quals els perjudiqui l’ús de la mascareta.

Aquesta “nova normalitat” arribarà després de la fase 3 de la desescalada.

A banda de les multes per anar sense mascareta, aquestes són les principals novetats que inclou l’esborrany del decret de la “nova normalitat”.

Principals novetats de la nova normalitat

Transport

La mascareta també serà obligatòria, com ara, a tots els mitjans de transport, i al vehicle particular no ho serà quan els que hi viatgin convisquin al mateix domicili. Incomplir aquests preceptes serà considerat, si l’esborrany tira endavant, una infracció lleu.

Centres de treball

A la feina, les empreses hauran de prendre mesures de neteja i desinfecció adequades i hauran de posar a disposició dels treballadors material higiènic per a la neteja de mans i s’haurà de garantir el manteniment d’una distància de seguretat mitjançant una reorganització dels llocs de treball o l’organització dels torns. Quan això no es pugui complir, les empreses hauran d’oferir equips de protecció adequats al nivell de risc.

Hospitals i CAPs

Segons aquest esborrany, les autoritats sanitàries hauran de garantir la disponibilitat dels materials de protecció necessaris en les ubicacions pertinents, la neteja i desinfecció de les àrees utilitzades i l’eliminació de residus, així com el manteniment adequat dels equips i instal·lacions.

Els Centres d’atenció primària (CAPs) hauran de comptar amb plans de contingència que permetin donar resposta a una situació d’emergència.

A tots els casos sospitosos de coronavirus se’ls haurà de fer una prova PCR.

Escoles, instituts i universitats

Els centres docents també hauran d’estar desinfectats i s’hauran de condicionar per garantir la seguretat dels alumnes i dels professors. A més, també serà obligatori evitar aglomeracions en aquests espais i quan la distància de seguretat no es pugui garantir s’haurà de mantenir la higiene de mans i l’ús de material de protecció.

Informació de les CCAA al Ministeri de Sanitat

L’esborrany també estableix que les Comunitats Autònomes seguiran tenint l’obligació de facilitar al Ministeri de Sanitat totes les dades necessàries per fer seguiment de la covid-19 i les que calgui per garantir la coordinació entre les autoritats sanitàries davant de situacions d’emergència.

En cas de nous brots, establiments, mitjans de transport i altres entitats hauran de facilitar a les autoritats sanitàries la informació de què disposin per identificar les persones potencialment afectades, amb l’objectiu de traçar contactes i tallar cadenes de transmissió.

Aquestes són les principals mesures que inclou l’esborrany del decret que ha de regular la nova normalitat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar