La nova Unió es presenta als socis i a les autoritats municipals

19/07/2019 – REDACCIÓ /

Mireia Ingla, durant l’atenció als mitjans

Aquest dijous 150 socis i destacats membres de l’equip de govern municipal com l’alcaldessa Mireia Ingla, la Tinent d’alcalde de cultura, Esther Madrona o el Tinent d’Alcalde de Presidència, Pere Soler, van poder visitar l’estat de les obres de la nova Unió santcugatenca.

L’alcaldessa Mireia Ingla es va mostrar molt contenta perquè és un projecte de ciutat i es va mostrar confiada que es recuperarà l’ànima de La Unió.

Esther Madrona, durant l’atenció als mitjans

L’ànima de la Unió l’aportaran segurament les seves seccions que s’aniran instal·lant, a poc a poc, a finals d’aquest any, com va declarar la Tinent d’alcalde de cultura, Esther Madrona.

Tot i l’actualització dels espais als nous temps, l’essència del vell Teatre de La Unió Santcugatenca es respira encara amb alguns elements que s’han conservat, com les bigues del sostre o la distribució, que es manté intacta.

La Sala Clavé o el patí seran potser els espais més reconeixibles, però els més nostàlgics segurament trobaran a faltar l’estètica dels balcons d’abans a la sala del teatre.

Pel que fa als espais destaquen també el nou fossat de l’escenari del teatre i el nou espai per als tècnics de d’imatge i so, des d’on els polítics es van fer una foto de família amb els responsables de les obres.

Foto de família dels responsables de les obres de La Unió Santcugatenca i membres de l’equip de govern

En general, els socis de l’entitat que van poder visitar l’espai en primícia van mostrar la seva satisfacció per l’estat de les obres, quan els diferents membres de la junta com el vocal Bernat Picornell, els feien de guia.

L’alcaldessa Mireia Ingla va tenir l’honor de tenir com a guia l’arquitecte i responsable del projecte Lluis Dilmé.

Les obres continuaran i segons van avançar els responsables de La Unió, es podria inaugurar per Sant Medir o Sant Jordi. Però tampoc hi posarien la mà al foc, ja que poden sortir contratemps.

L’edifici de La Unió Santcugatenca és un dels més emblemàtics de la ciutat, però en els últims anys va patir problemes econòmics. Per recuperar La Unió, l’Ajuntament va impulsar un consorci públic-privat per gestionar l’espai.

L’any 2017 es van iniciar les obres per posar al dia La Unió Santcugatenca amb una inversió inicial de 4,4 milions d’euros.

Pots consultar aquí les principals imatges de l’estat de les obres de la nova Unió.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger