La PAS considera que es van incomplir els protocols de benestar animal durant els Tres Tombs

tres-tombs-protocols

20/01/2020 – REDACCIÓ /

La PAS (Plataforma Animalista de Sant Cugat) ha anunciat en un comunicat que els seus membres van presenciar i documentar l’incompliment reiterat del protocol al qual la Comissió de Sant Antoni Abat i Ajuntament de Sant Cugat s’havien adherit per garantir el benestar dels ases, ponis i cavalls dels Tres Tombs d’enguany.

tres-tombs-protocols
Fotografia de la rua dels Tres Tombs 2020

En concret, han denunciat que després de veure caure un cavall a la plaça d’Octavià en lloc de retirar aquest carruatge per poder explorar el cavall, el van reenganxar immediatament per continuar la rua sense cap mena de revisió.

Una revisió que podria haver fet ràpidament la veterinària que havia de garantir que cap animal no patís estrès, por, incomoditat ni dolor. Aquesta persona es trobava en aquest carruatge des de l’inici de la rua.

A banda d’aquest incident, han donat a conèixer els següents incompliments dels protocols:

  • No supervisió de les condicions de transport, càrrega i descàrrega dels animals.
  • Falta d’un veterinari especialista en èquids amb experiència clínica i equipat amb material per atendre els animals.
  • Falta de supervisió dels cascs dels èquids.
  • No supervisió del comportament dels animals durant tot el recorregut de la festa.
  • No retirada de la participació de la rua d’aquells èquids que mostraven estrès, por, incomoditat o dolor.
  • Falta de supervisió dels trams del recorregut que podien provocar relliscades o lesions.

A més, han fet palès que algunes de les companyes de l’entitat que es trobaven documentant l’acte han rebut intimidacions per part d’alguns dels participants que han fet servir els cavalls a tal finalitat, posant en perill no només les voluntàries sinó algunes famílies que es trobaven a la vora, un fet que es posarà en coneixement de l’Ajuntament de forma oficial.

Malgrat tots els incompliments de protocol, la PAS ha volgut agrair a l’Ajuntament de Sant Cugat algunes millores que han introduït com afegir sorra en alguns trams del recorregut o afegir distància entre l’orquestra i els èquids.

La PAS també ha recordat que, tal com ja va anunciar, demanarà la creació d’una comissió de treball on s’incloguin experts en etologia i veterinària, agents de l’àmbit de la protecció animal, així com representants de la Comissió de Sant Antoni Abat amb l’objectiu de proposar protocols menys ambigus i més ambiciosos pel que fa a la protecció dels èquids i que siguin d’obligat compliment per a futures rues amb animals.

Segons ha informat la PAS, tots els fets que aquí es denuncien estan documentats amb vídeos i fotos que han estat posats en mans dels serveis jurídics de l’entitat i es faran arribar a FAADA que també treballa per la protecció dels èquids en aquest àmbit.

En aquest enllaç podeu llegir els protocols d’aquest any que havien de garantir el benestar animal a la rua dels Tres Tombs.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar