La pastisseria Sàbat ens explica la història dels panellets

(27/10/2022 –  Redacció)  

Els panellets són els dolços més típics de la Castanyada. La recepta actual data del segle XVIII, quan es van començar a utilitzar com a menjar beneit per a compartir després d’algunes celebracions religioses. Però el seu origen va molt més enllà. Ens hem apropat a l’obrador de la pastisseria Sàbat per a conèixer la seva història que podreu decobrir en aquest reportatge de Televisió Sant Cugat.

Sens dubte, la varietat estrella dels panellets és la de pinyons i a la pastisseria Sàbat estimen que aquesta Castayada elaboraran més de 400 kilos només d’aquesta varietat, que s’elabora amb tres ingredients principals: sucre, ametlla i pinyons. Però, a les pastisseries Sàbat, trobareu moltes altres varietats: taronja, cafè, xocolata, llimona, etc.

A l’obrador han notat com tots la pujada de preus d’aquest any, afirmen que alguns productes s’han encarit fins a un 30%. Tot i això, intenten que els preus dels panellets estiguin sempre per sota dels de la competència. Uns dolços típics d’aquestes dates que a la pastisseria Sàbat, unes de les darreres pastisseries artesanes de la ciutat, s’elaboren des de sempre amb el mateix procés.

Trobareu les pastisseries Sàbat al c/ Santiago Rusiñol 46 i a la Rambla Ribatallada, 8 de Sant Cugat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar