La Penya Blaugrana Sant Cugat celebra el seu 44è aniversari 

(26/11/2023 – Àlex López)

Amb 157 comensals en un dinar al restaurant Casa Fuster Masia Sant Cugat, la Penya Blaugrana Sant Cugat ha celebrat el 44è aniversari de l’entitat, aquest diumenge, 26 de novembre. Ho ha fet rodejat de socis i sòcies de l’entitat i amb 24 penyes del FC Barcelona. Els assistents, que s’han endut una bossa d’obsequis gentilesa de la PB Sant Cugat, també s’han pogut fotografiar amb rèpliques dels trofeus de la Champions League, la Lliga i la Copa del Rei de futbol.

FOTO: L. F. Salas.

Agermanament entre tres penyes
A banda dels tradicionals intercanvis d’obsequis amb les autoritats i les penyes, la PB Sant Cugat també ha escenificat l’agermanament que ja existia entre les penyes Penya Solera Barcelonista de Calella i PB Sant Cugat i la Penya Barcelonista Sant Andreu de la Barca, que es va oficialitzar a l’agost. També s’han fet diversos reconeixements a persones.

Félez: «La relació entre el Barça i les penyes no funciona. Hem d’alçar la veu»
En els parlaments, Josep Maria Félez, president de la Penya Blaugrana Sant Cugat, ha estat crític amb la junta directiva del FC Barcelona respecte a la situació actual tensa que viuen les penyes respecte al Barça: «Aquesta situació que està passant a Can Barça amb els penyistes, els que ho patim som els penyistes, que som barcelonistes, socis i penyistes. La relació entre el Barça i els penyistes no funciona, i les penyes ens hem quedat callades. Hem d’alçar la veu».

Félez s’ha dirigit a l’alcalde de la ciutat explicant que «ja coneixeu la manca que tenim a les nostres instal·lacions del Camp Municipal de Futbol de Can Magí, com la necessitat de disposar de més vestuaris i una coberta a les grades. Espero que aquesta legislatura ho pugem veure fet».

Félez: «La Federació Catalana de Futbol no funciona. Els directius encara estan amb l’efecte del cas Luis Rubiales»
Finalment, el president de la PB Sant Cugat també ha tocat el crostó a la Federació Catalana de Futbol: «Sempre he donat suport a la federació i continuo fent, però la federació no funciona. Viu un moment de crispació social i esportiva. Als camps de futbol hi ha una crispació importantíssima, amb pares, àrbitres, jugadors i públic, i això cal resoldre-ho. Els directius de la federació estan per altres coses, encara estan amb l’efecte del Cas Luis Rubiales. A la federació hi ha moltes mançanes i s’ho han de fer mirar».

Pueyo: «La situació del primer equip masculí de futbol és dura. L’empat d’ahir al camp del Rayo Vallecano fa mal»
Jordi Pueyo, membre de la Comissió Social del FC Barcelona, santcugatenc i soci de la PB Sant Cugat, ha reconegut que «la situació del primer equip masculí de futbol és dura. L’empat d’ahir al camp del Rayo Vallecano fa mal». També ha assenyalat que «al club no hi ha un duro. Hem de tenir paciència».

Vallès: «Sense les penyes, el Barça no seria el mateix. La junta directiva del Barça s’ho ha de creure»
Josep Maria Vallès, alcalde de Sant Cugat i soci del FC Barcelona i de la PB Sant Cugat, ha afirmat que «sense les penyes, el Barça no seria el mateix. La junta directiva del Barça s’ho ha de creure». En la seva intervenció, també ha explicat que «arribar als 44 anys no és fàcil. Això vol dir que darrere hi ha molta feina, que es fa des del voluntariat i això s’ha de reconèixer. Si el Barça és més que un club, la PB Sant Cugat és més que una penya».

Antoni Guil: «Sense les penyes no s’entendria el FC Barcelona»
Antoni Guil, president de la Federació de Penyes del FC Barcelona del Vallès, ha assegurat que «sense les penyes no s’entendria el FC Barcelona. Les penyes i els penyistes són Barça. Tots som Barça». També ha dit que «el moviment de penyes del FC Barcelona necessita una revitalització».

Antoni Olmo: «Les penyes i els socis sou importantíssims. És la família que tenim dins del club»

Antoni Olmo, secretari de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, ha assenyalat que «les penyes i els socis sou importantíssims. És la família que tenim dins del club. Estic agraït per tot el que feu pel club».

Lluís Monràs: «L’Agrupació continua creixent, amb 4.400 jugadors i jugadores i 320 equips»
Lluís Monràs, president de l’Agrupació de Futbol de Clubs i Penyes del FC Barcelona, ha destacat el creixement de l’Agrupació, amb 4.400 jugadors i jugadores i 320 equips, amb 15 equips femenins i amb unes 200 jugadores, i amb 6 equips de futbol inclusiu, un de la PB Sant Cugat».

Més personalitats
L’acte també ha comptat amb la presència de Núria Escamilla, regidora de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat; Joan Giménez, secretari de la Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona; Salvador Garcia Puig, que va jugar de defensa al primer equip de futbol del Barça del 1986 al 1989, i Jacobo Domènech: delegat del Vallès Occidental Terrassa de la Federació Catalana de Futbol.

L’aniversari ha finalitzat amb el tradicional sorteig de regals, amb 29 obsequis.

TEXT: Àlex López Puig.

FOTOS: L. F. Salas.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar