Arriba el cicle “Sant Cugat, ciutat de drets” per reflexionar sobre la inclusió i la lluita contra les desigualtats

(30/04/2022 – Redacció)  

L’Ajuntament ha creat el cicle “Sant Cugat amb l’objectiu de generar un espai de formació i reflexió sobre els drets socials, la inclusió i la lluita contra les desigualtats, l’Ajuntament ha organitzat el cicle de xerrades “Sant Cugat, ciutat de drets”.

El cicle arrencarà amb dues xerrades als mesos de maig i juny i s’allargarà a la tardor. En aquests moments ja s’ha programat les dues primeres sessions:

  • Renda Bàsica Universal. 3 de maig, 18 hores, la Sala Clavé de La Unió. Ponent: Sergi Raventós, cap de l’oficina de la Generalitat del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal i doctor en sociologia per la UAB amb la tesi doctoral “Desigualtat socioeconòmica i salut mental: la proposta d’una renda bàsica per a protegir i promoure la salut mental”.

La xerrada abordarà la Renda Bàsica Universal (RBU) i la feina que es desenvolupa des d’aquesta oficina de la Generalitat. La RBU és una assignació monetària individual (per a la persona, no la llar o la família), universal (per a tots els ciutadans i ciutadanes o residents acreditats) i incondicional (independent de tota condició o requisit). De la quantia de la RBU se’n diu “bàsica” perquè ha de ser suficient per cobrir les necessitats materials considerades elementals dels ciutadans i les ciutadanes per així garantir-ne la seva llibertat real a l’hora de decidir sobre les seves pròpies vides.

  • L’exclusió social, les desigualtats i les potencialitats de les polítiques socials21 de juny, 18:30 hores, Sala Clavé de La Unió. Ponent: Albert Sales, sociòleg, politòleg i doctor en Criminologia. Investigador i professor associat a la UPF.

La xerrada versarà sobre el funcionament de les polítiques socials per lluitar contra les desigualtats i reflexionarà sobre els principals factors d’exclusió que afecten les persones ateses pels serveis socials dels municipis així com la seva capacitat d’intervenir-hi. També s’abordaran les polítiques que es poden dur a terme enmig d’una crisi permanent d’accés a l’habitatge i de l’extensió de la precarietat laboral.

Properament es farà públic les xerrades del cicle “Sant Cugat, ciutat de drets” que s’organitzaran a la tardor.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar