La plataforma veïnal ‘Aturem Ragull Centre’ aconsegueix 1.500 firmes amb l’objectiu d’aturar el projecte

23/06/2021 – Redacció /

La plataforma formada per veïns de la ciutat ‘Aturem Ragull Centre’ ha presentat davant dels mitjans de comunicació les al·legacions presentades amb l’objectiu d’aturar el projecte per construir una nova centralitat al barri de Sant Francesc- Monestir, anomenada Ragull Centre. Demanen la “retirada immediata per la improvisació i mala tramitació, i per l’escàndol que suposa que l’equip de govern regali més de 10 milions d’euros a qui deixa de tenir activitat industrial. A la vegada la plataforma ha aconseguit reunir 1.500 signatures amb l’objectiu d’aturar el projecte tal com està redactat.

Roda de premsa de ‘Aturem Ragull Centre’

‘Aturem Ragull Centre’ assegura que està a favor de la construcció d’habitatge protegit i dels equipaments municipals pel barri, però en contra del centre comercial de 3.500m2 i 300 places d’aparcament en zona escolar, del magatzem municipal de 6.750 m2 soterrat que asseguren que produirà més soroll i contaminació en Zona Escolar i ZBE, de la requalificació de sòl industrial, dels 2 edificis d’11 pisos d’alçada que defineixen com “perillós precedent per tota la ciutat i el seu canvi de fesomia” i del conveni signat amb una empresa privada.

A més, lamenten que no s’ha tingut en compte la participació ciutadana, ni els efectes de la mobilitat i contaminació i que s’incompleix el tant per cent mínim de sostre de reserva de protecció pública, ja que no arriba al 40% que obliga la llei en considerar l’habitatge ocupacional com equipament.

Per la seva banda els partits de l’oposició han presentat al ple dues mocions per aturar el projecte que han estat rebutjades. El govern municipal assegura que el projecte no està tancat i que es poden fer modificacions.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar