La preinscripció escolar 2024-25 començarà el 6 de març i serà 100% telemàtica

(6/2/2024 – Redacció)

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ja ha anunciat les dates de preinscripció i matrícula per al curs 2024-2025, tràmit que es farà totalment telemàtic. L’alumnat d’I3 a 6è de primària haurà de presentar les sol·licituds entre el 6 i el 20 de març. Pel que fa als infants que cursaran de 1r a 4t d’ESO, ho hauran de fer entre el 8 i el 20 de març. El calendari de matriculació, d’i3 a 4t d’ESO, serà del 18 al 26 de juny.

Suport a les famílies
L’Ajuntament posa en marxa i amplia diferents serveis per acompanyar les famílies en el procés de preinscripció.

· Nova guia educativa +16
Enguany s’ha renovat la Guia Educativa de Sant Cugat de 0 a 16 anys (infantil, primària i secundària) perquè les famílies puguin descobrir els centres escolars que ofereix la ciutat i els seus projectes educatius.

Com a novetat, s’ha fet una guia específica per als ensenyaments +16. L’Ajuntament vol visibilitzar així l’oferta d’ensenyaments postobligatoris i reforçar tota la informació referida a l’etapa postobligatòria, per fer un millor acompanyament i orientació tant a l’alumnat com a les seves famílies.

La guia es pot consultar al web municipal https://www.santcugat.cat/web/centres-educatius

· Jornades de portes obertes
A partir del 10 de febrer, s’inicien les jornades de portes obertes per conèixer les instal·lacions i projectes dels centres educatius. Podeu consultar el calendari i horaris a: https://www.santcugat.cat/programa/jornades-de-portes-obertes-als-centres-educatius.

· L’OME amplia horaris
Paral·lelament, l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) amplia els seus horaris i obre diversos canals d’informació i acompanyament a les famílies. A partir del 5 de febrer:

·         Els dilluns oferirà atenció telefònica, de 9 a 14 h. Amb cita prèvia.

·         Dimecres oferirà atenció presencial, de 9 a 14 h i de 15.30 a 18 h. Amb cita prèvia.

·         Del 14 al 20 de març hi haurà atenció presencial cada dia, de 9 a 14 h i de 15.30 a 18 h. Amb cita prèvia.

Per demanar cita prèvia cal trucar al 010 (telèfon fix), al 900104941 (des de mòbil o fora del municipi) o a www.santcugat.cat/citaprevia

· Sessions informatives presencials i online
L’OME també ha programat cinc sessions informatives, a tots els barris de la ciutat, per explicar el procés de preinscripció a mares i pares. 

·         Les Planes – Casal de Les Planes
20 de febrer, 18 h (Infantil i Primària)

·         La Floresta – Centre sociosanitari La Floresta
26 de febrer, 18 h (Infantil i Primària)

·         Volpelleres – Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori
27 de febrer, 18 h (Infantil i Primària) i 19 h (ESO)

·         Centre – Casa de Cultura
29 de febrer, 19 h (Infantil i Primària) i 20 h (ESO)

·         Com fer la sol·licitud en línia? Sessió on line
5 de març, 16 h.

Cal accedir al canal YouTube de l’Ajuntament de Sant Cugat https://www.youtube.com/@ajuntamentsantcugatdelvalles o a Cugat Mèdia www.cugat.cat

A més a més, les famílies que puguin tenir problemes per fer la preinscripció en línia també podran accedir al Servei d’Acompanyament Digital que ofereix l’Ajuntament (cal demanar cita prèvia al telèfon 689 20 40 73).

El procediment es durà de forma telemàtica, però amb el suport necessari per a aquelles famílies participants en el procés que no disposin dels mitjans. Tota la informació es pot consultar al web preinscripcio.gencat.cat. 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar