La regió que pertany Sant Cugat té un risc baix de rebrot però és la zona més poblada de Catalunya

14/05/2020 – REDACCIÓ

Sant Cugat, que pertany a la regió Metropolitana Nord, seguirà en fase 0 de moment. El motiu és el volum demogràfic que té la zona. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que la regió metropolitana nord té un risc baix de rebrot però la consellera ha remarcat que és una qüestió de volum, ja que es tracta de la zona més poblada de Catalunya. El nombre de persones infectades per 100.000 habitants, encara que sigui similar al d’una zona molt menys poblada, té un impacte molt més important pel que fa a la quantitat de població.

La consellera ha explicat que Barcelona Ciutat té 1,6 milions d’habitants, la Metropolitana Sud 1,3 milions i la Metropolitana Nord 1,9 i que entre les tres concentren el 66% de la població de Catalunya. Per això a la pregunta sobre què li falta a aquesta darrera zona, la Metropolitana Nord, per passar a la fase 1, Vergés ha destacat que “és la regió sanitària més poblada de tot Catalunya i la seva proximitat amb Barcelona fa que la capacitat assistencial estigui molt compartida“.

mercat-dijous-santcugat

Vergés també ha destacat que la incidència acumulada del virus des de fa 14 dies és “la que es fa servir més com a base” per prendre les decisions del canvi de fase. També es mira la incidència acumulada dels 7 dies per identificar canvis de tendència. “Les incidències acumulades estan baixant a tots els territoris del país“, ha exposat. A Girona hi ha una incidència acumulada de 81 pels 14 dies i de 35,4 pels 7 dies, a la Catalunya Central de 65 i 24,9 respectivament, i a Lleida 48 i 15,4. A Barcelona ciutat aquestes dades serien de 89 i 36, a la Metropolitana Nord de 38 i 16 i a la Metropolitana Sud 55 i 20. Finalment al Camp de Tarragona les xifres són de 18 i 10,5, a les Terres de l’Ebre de 18 i 12,4 i a l’Alt Pirineu i Aran de 29 i 25,3. Vergés ha assenyalat que aquestes dades es corregeixen amb la taxa reproductiva efectiva (Rt), les proves a residències i les tendències.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar