La Sala Rusiñol commemora el centenari de l’artista Casademont -le vieux-

(16/10/2022 – Redacció)  

Aquest any es commemora el centenari del naixement de Francesc d’Asís Casademont, conegut com” Casademont Le Vieux”. Un pintor de reconeixement internacional que va estar molt vinculat a Sant Cugat, on va viure més de 20 anys, i a la Sala Rusiñol, on va exposar en diverses ocasions. 

La Sala Rusiñol ha recuperat la darrera col·lecció que va crear. Es tracta d’una exposició on descobrir els seus característics paisatges de les comarques gironines de composicions ordenades i resolts amb colors suaus i perfils lleugerament difuminats. Aquesta exposició recull obra del període de maduresa de l’artista, de gran qualitat tècnica, ja que aquesta es va seleccionar per a publicar un llibre on, alhora, s’unien dues arts: la plàstica de Casademont -le vieux- (1923-2007) i la poesia de la Montserrat Vayreda (1924-2006). Va ser la darrera exposició que va presentar en vida en aquest espai en l’any del 20è aniversari de la Sala Rusiñol.

L’inauguració de l’exposició ha comptat amb la presència de l’artista santcugatenc Sergi Barnils, que ha estat l’encarregat de presentar l’acte i de la  Tinenta d’alcaldia de Cultura de l’Ajuntament, Ester Madrona. CASADEMONT -LE VIEUX- “Centenari 1923-2023” es podrà veure a la Sala Rusiñol fins el proper 11 d’abril.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar