La sentència pel tall a les vies dels FGC es coneixerà abans de finals de juliol

Terrassa (ACN) – Aquest dijous ha quedat vist per sentència el judici contra les activistes acusades de desordres pel tall a les vies d’FGC a Sant Cugat del Vallès durant la vaga feminista de 2018. En la darrera jornada del judici s’han vist les imatges de les càmeres de seguretat i han declarat dos guardes de seguretat. Segons Laia Serra, una de les advocades de la defensa, un dels vigilants ha posat “sentit comú” assegurant que el tall, similar a d’altres, estava anunciat i que en cap moment es va produir cap situació de perill. Tot i que les defenses han citat la quantitat de sentències per casos similars que han acabat amb absolucions i casos arxivats, la Fiscalia ha mantingut la demanda de tres anys de presó tot i l’atenuant de les dilacions indegudes.

Laia Serra ha qualificat de “lleig i poc elegant” que la Fiscalia no hagi accedit a rebaixar les penes per, com a mínim, no demanar l’ingrés a presó de les acusades després d’un judici on ha quedat clar que el tall va ser un acte de protesta i no un sabotatge. “Des del 2020 el Constitucional s’ha posicionat en com resoldre quan hi ha conflicte entre un delicte i el dret a la protesta, i només s’entén que la jurisdicció penal pot actuar quan hi ha un manifest abús o quan el dret de protesta és una simple aparença”, ha afegit Serra.

Serra, a més, ha destacat que, amb els lògics matisos, hi ha hagut consens sobre el que va passar aquell dia en les declaracions de les acusades, dels Mossos d’Esquadra, els guardes de seguretat i el visionat de les imatges de les càmeres de seguretat.

Una de les acusades, fent ús del dret a l’última paraula, ha reclamat que el sistema judicial tingui en compte les conseqüències que per als projectes vitals de les acusades i el seu entorn han tingut estar sis anys a l’espera de judici amb una petició de tres anys de presó.

Segons Serra, que està convençuda que no hi hauran penes de presó, la jutgessa els ha assegurat que intentarà tenir enllestida la sentència abans de finals de juliol.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar