La Síndica de Greuges de Sant Cugat destaca “el silenci administratiu” de l’Ajuntament al seu informe anual

Helena López, la Síndica de Greuges de Sant Cugat, ha presentat el seu informe anual en un acte on a destacat els motius que més protestes de la ciutadania han provocat durant el darrer any. Un dels punts més crítics de l’informe és el “silenci administratiu” i de l’Ajuntament i “la demora en donar resposta a les sol·licituds dels ciutadans i també a la pròpia sindicatura”.

La síndica assegura que aquest silenci “vulnera els drets fonamentals dels ciutadans”, ja que l’administració està obligada per llei a dictar una resolució expressa i a notificar les peticions dels ciutadans que es registren en un període màxim de tres mesos, sempre que el procediment no estableixi un altre marge de temps.

Cristina Paraira, Tinenta d’Alcaldia de Gestió Urbana, Mobilitat i Canvi Climàtic: “No ens agrada veure’ns retratats i de veritat que treballarem perquè això no passi”.

La Síndica de Greuges de Sant Cugat va realitzar 337 actuacions l’any passat, d’aquestes, 219 van ser queixes i 118 assessoraments. En total, prop d’un 3% més que al 2022. El temes més recurrents van ser la neteja urbana, el trànsit, la falta de transparència i la comunicació ineficaç entre administració i ciutadania.

Això sí, la Síndica va agrair el bon tracte que va rebre del nou equip de govern des del primer dia en què va entrar a l’Ajuntament.

Helena López, la Síndica de Greuges de Sant Cugat: “El gerent de l’Ajuntament es va interessar des del primer moment i està treballant per elaborar un protocol intern d’obligat compliment per donar resposta a les peticions de la sindicatura dins dels terminis establerts”.

La Síndica de Greuges de Sant Cugat, va presentar el seu informe a la sala de plens acompanyada de l’alcalde i els regidors i de companys d’altres sindicatures de Catalunya.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar