La Societat Coral La Lira clou les commemoracions del seu 140è aniversari amb un gran concert

(24/02/2023 – Redacció)   

És l’entitat en actiu més antiga de Sant Cugat. La Societat Coral La Lira va celebrar l’any passat van celebrar els seu 140è aniversari i van encetar tota una sèrie d’actes commemoratius que han conclòs amb un gran concert dedicat a poema èpic “Canigó”.

Mossèn Jacint Verdaguer va escriure aquesta el 1886, en plena Renaixença catalana, en la mateixa època en que La Lira donava les seves primeres passes. Des d’aquesta coral afirmen que “l’estreta proximitat en les dates i en els valors és el que ha inspirat La Lira a dedicar el seu concert d’aniversari al poema Canigó.

El reperoti també ha inclòs peces tradicionals catalanes compostes per Josep Anselm Clavé, considerat el pare fundador de les corals catalanes del s.XIX. La Lira és un dels pocs Cors de Clavé en actiu que mantenen en el seu format original, format únicament per veus masculines.

El concert ha comptat amb la participació de diverses entitats de la ciutat, com l’Esbart Sant Cugat, Grup Mediterrània o la Comissió del Paga-li Joan, que han acompanyat algunes peces amb els seus cossos de dansa. També han pujat a l’escenari l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, el Cor Infantil de l’Aula de So i l’Entitat Sardanista de Sant Cugat, que en un dels primers actes de la ciutat com a Capital de la Sardana, ha acompanyat a La Lira amb la interpretació de L’Empordà d’Enric Morera i Joan Maragall.

Un gran concert que clou els actes del 140 aniversari d’aquest cor santcugatenc i ha estat una mostra de que Societat Coral La Lira arribarà amb bona salut al 150è.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar